Barcelona guanya el Premi Gay Travel 2021 per la seva labor en la promoció del turisme LGTBIQ+

30-12-2021 / Barcelona ha estat guardonada amb el premi Gay Travel Awards 2021 en la categoria de ‘Destinació fora d’Estats Units’, en reconeixement a la seva important labor en la promoció del turisme LGTBIQ+.

Els Gay Travel Awards son els premis més importants que es donen per reconèixer les iniciatives al voltant del turisme LGTBIQ+ identificant i premiant destinacions, esdeveniments, influencers i organitzacions del sector que exemplifiquen l’esperit d’inclusió i excel·lència hospitalària. D’aquesta manera, els guanyadors són un exemple i inspiren altres empreses i marques inclusives per avançar en matèria de diversitat i d’excel·lència hospitalària.

Considerats com els “Oscar” del turisme segons el Wall Street Journal, els Gay Travel Awards premien anualment les destinacions turístiques que han marcat l’excel·lència el darrer any i que són considerades un referent mundial en la indústria de turisme.

Aquest any els Gay Travel Awards arriben a la sisena edició i ha reunit centenars de finalistes seleccionats entre milers de marques i influencers de Gay Travel. Diferents editors, experts i desenes de milers d’electors públics han seleccionat 34 guanyadors en 33 categories diferents.

Tal com ha assenyalat la directora de Turisme de Barcelona, Marian Muro, “és un orgull per Barcelona haver sortit escollits com a millor destinació no americana que  millor promociona i dona suport al turisme LGTBIQ+. Un premi que, en síntesi,  reconeix l’esperit obert, d’inclusió i d’hospitalitat de la ciutat”.

Una enquesta meticulosa ha indicat que més del 80% dels viatgers LGBTQ+ consideren que només pot esdevenir guanyador d’un premi de viatge gai si es rep la informació adequada essencial durant el procés de presa de decisió del viatge. Anteriorment altres ciutats com París  i Viena han estat guardonades amb aquest premi.

Una de les principals funcions dels Premis és identificar i reconèixer les millors destinacions, hotels, esdeveniments, persones influents i altres organitzacions seleccionades.  Els nominats són triats en funció de les recomanacions de l’audiència tant a GayTravel.com com a GayTravelAwards.com.

Promoció Turisme LGTBIQ+

Barcelona treballa des de fa temps amb un programa per projectar-se com una ciutat de referència en la defensa de la diversitat i els drets d’aquest col·lectiu.

Entre les novetats d’aquest any,  ofereix un programa d’estudis pioner al món per formar professionals de l’àmbit del turisme en l’oferta i atenció turística al col·lectiu LGTBI. S’imparteix des del centre universitari CETT, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), i referència en el món de la formació i innovació del sector turístic.

La directora de Turisme de Barcelona, assegura que “Barcelona ha definit un pla d’accions d’acord amb el relat de la diversitat que volem projectar i en aquest sentit, multiplicarem les accions tant d’aprenentatge per a les empreses, com de promoció a determinats mercats internacionals en un segment com aquest”.

Totes aquestes accions s’emmarquen en l’estratègia d’enfortir el posicionament de Barcelona com a destinació ILGBTIQ+. Per això, el consorci participa proactivament en diferents fòrums i certàmens com el Pride o la Convenció de la IGLTA (International Gay and Lesbian Travel Association), que anualment se celebra a diferents ciutats d’arreu del món i que reuneix a molts i diversos agents i proveïdors especialitzats en la matèria de més de 80 països i que té com a objectiu avançar en el turisme ILGBTIQ+ amb un impacte social i econòmic significatiu.   El Grup de Treball format per la Cambra LGTBIQ+, l’Ajuntament de Barcelona, el consorci i altres institucions i empreses privades com Casa Batlló, Festival Berdache o Circuit Festival, és una fòrum de treball que cerca una estratègia comuna en matèria turística LGTBIQ+.

Perfil turístic LGTBIQ+

El visitant LGTBIQ+ és actualment el segment de més creixement entre els diferents  perfils turístics. Segons l’OMT (Organització Mundial del Turisme), dels 1.200 milions de turistes internacionals del 2016, 35 milions pertanyen a aquest col·lectiu. Mou més del 3% del volum de turistes a nivell mundial i representa un 15% de la despesa turística. És un tipus de visitant que té més facilitats a l’hora de viatjar durant tot l’any. De fet, segons un estudi de la IGLTA, les persones del col·lectiu LGBTIQ+ viatgen tres vegades més que les heterosexuals, amb una estada més llarga a la destinació i una despesa mitjana tres vegades superior.

Anualment Espanya rep sis milions de turistes del col·lectiu LGTBQ+ que gasten proporcionalment un 40% més que la resta. Unes dades que contrasten amb el fet que aquest col·lectiu continua estigmatitzat a més de 75 països del món,  per la qual cosa, un dels principals aspectes que determinen la destinació escollida és el fet de sentir-se segur.

Fotos: Ajuntament de Barcelona

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑