L’Ajuntament de Barcelona i TMB milloren les freqüències de pas de les línies 13, 91 i 97

Barcelona 5-11-2018 / L’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posen en marxa a partir d’avui el reforç de tres línies d’autobús de la ciutat, molt demandades pels usuaris, amb l’objectiu d’oferir-los un millor servei i incrementar-ne les freqüències de pas en dies feiners.

Es tracta de la línia 13, que cobreix l’itinerari comprès entre el Parc de Montjuïc i el Mercat de Sant Antoni; la 91, que connecta Manso amb la Bordeta; i finalment de la 97 que enllaça el passeig Fabra i Puig amb Vallbona.

Des d’aquest matí ha entrat en funcionament aquest reforç que s’aplica en dies feiners, possibilitant que les freqüències de pas millorin en un 50% durant gairebé tota la jornada. A nivell concret, la línia 13 passa de 45 a 22 minuts entre les 9 i les 19 hores; la 91 també de 45 a 22 minuts entre les 9 i les 19 hores; i la 97 de 30 a 15 minuts entre les 6:30 i les 20 hores.

Cal tenir en compte que aquestes tres línies donen un servei de proximitat als barris. En el cas de la 13 cobreix espais de gran afluència veïnal com són el CUAP Manso,  el Mercat de Sant Antoni, diversos centres educatius i tot l’àmbit del Parc de Montjuïc; pel que fa a la 91, apropa La Bordeta de manera directa fins el CUAP Manso i el Mercat de Sant Antoni; i en referència a la 97, uneix el barri de Vallbona amb l’estació de Fabra i Puig (metro, Renfe i autobusos) passant pels diversos equipaments que hi ha a la Meridiana.

Amb la millora de freqüències s’atenen una sèrie de necessitats ciutadanes que s’havien posat de manifest durant el procés d’informació i debat sobre la finalització de la implantació de la Nova Xarxa de Bus.

66 nous autobusos

Aquest increment de freqüències és possible gràcies a la incorporació de 66 nous autobusos que s’està duent a terme amb motiu de la implantació de la darrera fase de la Nova Xarxa de Bus.

Fins el 2016 aquest projecte de nova xarxa s’havia basat en una redistribució dels recursos disponibles, posant els mateixos autobusos a funcionar de manera més eficient a les noves línies que s’implantaven. No obstant, per primera vegada en tot el procés de modificació de la xarxa, el 2018 s’afegeix aquest increment net de 66 vehicles per donar resposta a l’augment de demanda de passatge dels últims anys (+4,5% el 2016 i +3,2% el 2017) i a les necessitats de la ciutadania dels barris.

Dels nous vehicles, 43 van destinats a línies de la Nova Xarxa de Bus o línies convencionals d’alta demanda i 23 més s’incorporen a línies convencionals o de proximitat.

Fins a dia d’avui, amb aquests autobusos s’han creat les línies 136 i 191 i s’han desdoblat la 112 i la 185, i a partir d’aquest dilluns es reforcen la 13, la 91 i la 97. Més endavant també permetran posar en servei els nous busos de barri 133 i 135.

Comunicació als usuaris

Des de TMB es comunica aquest reforç i els nous horaris a partir d’avisos a l’interior del bus, amb avisos de millora del servei a les 77 parades afectades i a través de xarxes socials i altres canals d’informació de la companyia (web, app, etc…).

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑