Aprovats els canvis de nom de l’avinguda del Príncep d’Astúries i del carrer del Secretari Coloma

Barcelona 17-2-2019 / L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el canvi de denominació de l’avinguda del Príncep d’Astúries per avinguda de la Riera de Cassoles, al vial situat entre la Via Augusta i la plaça de Lesseps que limita els districtes de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi.

També s’ha completat l’expedient administratiu perquè el carrer del Secretari Coloma, vial situat entre la Travessera de Gràcia, la Travessera de Dalt i la Ronda del Guinardó, a Gràcia, torni a denominar-se carrer de Pau Alsina.

Tots dos canvis de denominació han estat promoguts per entitats i plataformes veïnals, i van ser aprovats pels respectius districtes, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi en un cas, i Gràcia en el segon. A més van ser informats favorablement per la Ponència del Nomenclàtor, l’òrgan encarregat de la denominació dels carrers de Barcelona. En tots dos casos, no hi hagut cap al·legació al canvi de nom durant el període d’al·legacions. L’expedient s’ha completat amb la signatura del decret que farà oficial el canvi de denominació.

Segons el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, «Barcelona fa un pas més per eliminar la petjada franquista i per desborbonitzar el nomenclàtor de la ciutat. I alhora, recupera denominacions populars com “Riera de Cassoles” i augmenta la presència als noms de carrers de tradicions com l’obrera, a través de la figura de Pau Alsina».

Districtes i entitats treballen ara en l’organització de les festes populars que serviran per inaugurar els nous carrers, destapar les noves plaques i fer efectiu el canvi de denominació. En el cas del carrer del Secretari Coloma per carrer de Pau Alsina, la celebració tindrà lloc el proper 17 de març, i el següent cap de setmana, el dia 24 de març, tindrà lloc la inauguració de la nova avinguda de la Riera de Cassoles.

Pau Alsina, polític republicà

Pau Alsina, Barcelona 1830-1897 fou un dirigent obrer, polític republicà i teixidor de vels. Assistí al Congrés Obrer de Barcelona de 1865. Fou diputat al Congrés dels Diputats (del 1869 al 1871), el primer pertanyent a la classe treballadora, i posteriorment, senador per la circumscripció de Barcelona. Els darrers anys de la seva vida fou conserge d’un museu barceloní. Va donar nom al carrer que va de Travessera de Gràcia fins a Travessera de Dalt.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑