Ada Colau reelegida alcaldessa de Barcelona

Barcelona 15-6-2019 / Ada Colau ha tornat a ser escollida alcaldessa de Barcelona per segona vegada consecutiva. La candidata de Barcelona en Comú ha quedat investida alcaldessa aquest dissabte a la tarda, després del plenari de constitució de la Corporació Municipal celebrat al Saló de Cent. L’elecció s’ha produït gràcies als vots de 21 dels 41 regidors, la majoria absoluta del Consell Plenari.

Colau ha rebut els vots dels 10 regidors de Barcelona en Comú, els vuit del PSC i tres de Barcelona pel Canvi – Ciutadans. Els regidors Manuel Valls, Celestino Corbacho i Eva Parera han votat a Colau, però la resta de regidors, afiliats s Ciutadns, han votat en blanc.

En el seu discurs d’investidura, Colau ha deixat clar que el nou Govern municipal té la intenció de mantenir les polítiques iniciades fa quatre anys i aprofundir en reptes concrets i d’actualitat com poden ser el canvi climàtic, l’especulació o la necessitat de consolidar Barcelona com un referent d’esperança davant l’onada d’odi que hi ha al món. «Volem que aquesta experiència de canvi dels darrers quatre anys no quedi en un accident en la història de la ciutat», ha expressat.

L’alcaldessa ha reconegut que la investidura no ha estat fàcil i que s’ha produït d’una forma que mai hagués imaginat, però també ha fet un crida a la resta de grups municipals a esforçar-se per superar els blocs i construir ponts d’entesa i de diàleg: «Els demano a tots i totes que fem aquest esforç, que acabem amb els missatges de l’amenaça, dels ultimàtums, de situar-nos els uns contra els altres», ha demanat, tot subratllant el seu compromís per no alimentar aquesta forma de fer política i «estendre la mà a tothom per superar aquesta dinàmica». De fet, Colau ha subratllat que no serà una alcaldessa independentista ni antiindependentist i que és molt conscient que haurà d’esforçar-se «encara més» per dialogar amb el conjunt de regidors i regidores amb representació a l’Ajuntament.

Durant el discurs d’investidura, Colau ha adreçat unes paraules especials per a Joaquim Forn, tot recordant que a la ciutat hi ha centenars de milers de barcelonins i barcelonines que el volen lliure tant a ell com a la resta de polítics presos.

L’alcaldessa també ha avançat que en la propera junta de portaveus proposarà a tots els grups, si existeix la majoria suficient, tornar a posar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament «mentre duri aquesta situació d’excepcionalitat».

Record per Manuela Carmena

Colau ha tingut també paraules de record per Manuela Carmena, fins avui mateix alcaldessa de Madrid: «Amb moltíssim amor al Madrid de Manuela Carmena, el Madrid antifeixista, del no passaran, del 15M, la ciutat feminista i orgullosament diversa que avui està trista i preocupada: Barcelona sempre serà una ciutat amiga i estarà al vostre costat», ha assegurat. L’alcaldessa ha tingut també paraules de record per Manuel Vázquez Montalbán, Carles Capdevila o Carmen Juárez, entre d’altres personalitats.

«No oblidem qui som ni perquè som aquí», ha afegit finalment Colau, que també ha demanat no oblidar els milers de persones anònimes, invisibles que dia a dia lluiten davant les dificultats, així com les dones i les nenes per tal que siguin conscients que elles també han vingut a manar i ocupar llocs de poder sense haver-se de justificar per fer-ho.

Recordant també els atemptats de la Rambla de Barcelona de l’agost del 2017, la Barcelona compromesa amb l’acollida i els drets LGTBI, Colau ha acabat el seu discurs refermant el compromís per exercir el càrrec d’alcaldessa amb orgull i responsabilitat: «Em comprometo a deixar-me la pell per estar a l’alçada d’aquest càrrec, un dels més bonics que es poden donar».

Fotos: Ajuntament de Barcelona

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑