ERC demana a Colau més contundència contra els pisos turístics il·legals

El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha demanat «més contundència contra els pisos turístics il·legals i la publicitat que se’n fa a través d’AirBnB».

El republicà ha assegurat que «si Colau hagués posat en marxa un pla de xoc contra els pisos turístics il•legals a l’inici de legislatura, anuncis com el que ha fet avui AirBnB, posant-se limitacions a Ciutat Vella, segurament no s’haurien produït».

En aquest sentit, Bosch ha demanat que s’acceleri la posada en marxa del pla de xoc contra els pisos turístics il•legals que ERC va aconseguir en la negociació del PEUAT, i que contempla passar de 40 a 110 inspectors per sancionar i tancar pisos turístics il•legals.

En relació a l’anunci que ha fet l’empresa, Bosch considera que «estan prenent el pèl a la gent, amb un intent de posar normes a la il•legalitat i donant lliçons d’autoregulació».

«Exigim a AirBnB que retiri tots els pisos turístics il•legals de la seva pàgina web», ha manifestat. El republicà ha assenyalat les incongruències de l’anunci que ha fet l’empresa, com la limitació d’habitatges per propietari només al districte de Ciutat Vella, i no a altres districtes amb una alta saturació turística. Pel que fa a la intenció de l’empresa de pagar la taxa turística, Bosch ha remarcat que «no es pot pagar una taxa d’una activitat il•legal».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑