El Borsí acollirà un equipament cultural públic i espais veïnals

L’Ajuntament de Barcelona diu que serà una realitat aquest mandat

borsiEl Borsí acollirà un equipament cultural públic i espais veïnals, tal i com s’ha explicat avui a la plataforma veïnal el Borsí pel barri, en una reunió a la que han assistit el regidor d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni; i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin.

La voluntat del Govern municipal, compartida amb el veïnat, és que els usos de l’espai siguin compatibles i es relacionin entre ells. La previsió és que aquests equipaments siguin una realitat aquest mandat.

L’Ajuntament de Barcelona farà una inversió de 3’5 milions d’euros per tal de rehabilitar aquest immoble i adequar-lo als seus nous usos. Tant l’equipament cultural públic com els espais veïnals comptaran cadascun amb 1.500 metres quadrats. La gestió de l’espai veïnal serà comunitària.

A partir d’ara, els veïns hauran de definir els usos de l’espai veïnal amb arrelament al Gòtic, sempre tenint en compte la seva viabilitat. Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona ha de concretar els usos culturals de l’espai, un cop finalitzi l’estudi de diferents opcions que està duent a terme.

D’aquesta manera, es donarà resposta a les demandes veïnals de l’entorn que reclamaven que aquest espai, que portava anys sense ús, sigui un equipament públic i en el que puguin comptar amb un espai veïnal per tal de desenvolupar les seves activitats.

L’immoble està situat a la plaça de la Verònica, 2, amb carrer d’Avinyó, 23, al barri del Gòtic. L’equipament, de titularitat municipal, compta amb planta baixa i tres plantes. L’edifici era propietat de la Generalitat de Catalunya i passa a ser de titularitat municipal en el marc del conveni signat amb el Govern català per tal d’acordar el finançament de la línia 10 sud del metro.

Un edifici classicista de finals del segle XIX

Aquest immoble és un edifici de planta baixa i tres pisos, obra de Tiberi Sabater i Carner i data de 1881-1883, amb un nivell de protecció B: bé cultural d’interès local. L’edifici compta amb una façana a la plaça de la Verònica de modestes dimensions amb elements clàssics a gran escala i que recorren a fortes horitzontals per neutralitzar l’estretesa.

La façana del carrer Avinyó reprodueix en els seus dos extrems la composició de la façana principal, tot variant la disposició de les obertures, i s’orna amb escuts de les borses d’Europa. La principal té, als intercolumnis, escultures que representen la Indústria i el Comerç, obres de Joan Roig i Rossend Nobas, respectivament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑