Mural colorista per homenatjar a l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau els sanitaris

21-7-2020 / L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha finalitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó – Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro.

La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 metres quadrats de superfície, ret homenatge als sanitaris que ens han cuidat aquests dies de pandèmia i també vol ser un agraïment a la ciutat de Barcelona i la seva gent després dels durs mesos de confinament per la Covid-19.

 

Han estat quatre setmanes de treball en què el mural ha anat agafant forma, des del llenç blanc que hi havia a l’inici (el passat 25 de juny) passant pels traços de dibuix que donaven forma al mural fins a l’aparició de les referències a Barcelona, a les icones de la ciutat, als transports de TMB i a les formes orgàniques que reten homenatge al mestre del segle XX i gran referent en l’obra de Stanton, Henri Matisse.

El mural de grans dimensions està dedicat també a la ciutat de Barcelona i al seu esperit de superació i resiliència, un cant a l’esperança, al positivisme i a la felicitat després dels durs mesos de confinament.

L’obra mostra un paisatge cubista, colorista i mediterrani, un estil molt característic de l’artista i professor nord-americà Philip Stanton, resident a Barcelona des de fa més de 30 anys. Philip Stanton també ha comptat amb la col·laboració d’alumnes del curs de grau 2020 d’il·lustració creativa que imparteix l’artista a la Universitat Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona.


Fotos: Barcelonaaldia.com

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑