Ernest Maragall (ERC): ‘No som l’alternativa, som l’opció guanyadora’

Barcelona 5-5-2019 / Ernest Maragall, candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, ha presentat els principals eixos amb els quals es presenta a les eleccions, un projecte amb «objectius clars per ser una referència europea».


El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat el seu equip de govern i els principals eixos de govern a l’Ajuntament de Barcelona: «Bon govern, drets i llibertats, igualtat i equitat, transformació urbana i energètica, i també mobilitat i habitatge. Tenim un projecte dissenyat i uns objectius clars sobre totes aquestes matèries per ser una ciutat de referència europea«.

 

Ho ha fet en un acte al Mirador de l’alcalde, on ha proposat una «simbòlica iniciativa per fer una consulta i decidir un nou nom per a l’espai, ara dedicat a l’alcalde franquista José María de Porcioles». La seva proposta ha estat «dedicar-lo a Natividad Llarza, la primera alcaldessa republicana».

A les properes eleccions del 26 de maig, la formació republicana vol «retornar l’Ajuntament a la ciutat ara que s’ha trencat la confiança de la ciutadania i reconstruir l’empatia i complicitat amb les entitats, veïns i veïnes i els treballadors i empresaris de la ciutat», ha assegurat Ernest Maragall. Acompanyat dels principals membres de la candidatura, l’alcaldable també ha posat en valor la diversitat, transversalitat, renovació i equitat de gènere de les llistes: «En aquestes municipals el nostre compromís és total. A partir d’avui podran comprovar llista a llista, poble a poble, que estem a favor de l’equitat de gènere. El feminisme ha d’estar explícitament visible a les institucions i organitzacions polítiques».

El candidat ha presentat un equip que, ha assegurat, està preparada per «resoldre els reptes que fins ara no s’han mesurat ni resolt. No s’ha governat bé i la ciutat no ha jugat el paper que li tocava en el procés d’emancipació. Hem compartit propostes i objectius amb Ada Colau com a força progressista, però no compartim les seves pràctiques i manera de governar. Hem de mirar al futur amb ambició i confiança, i l’alcalde ha de ser un més de la ciutat», ha afirmat. Per això ha insistit amb plena confiança en el paper transformador que pot jugar Esquerra Republicana: «Ja no som l’alternativa, som l’opció guanyadora. Ho sentim, ho veiem i ens ho diu la ciutadania sense embuts, ho farem tot per fer arribar el nostre compromís».

Un projecte compartit

En l’acte, la número dos de la llista, Elisenda Alamany, també ha volgut destacar que l’equip que forma la candidatura és un «equip guanyador. Els projectes guanyadors són aquells que s’assemblen a les ciutats que aspiren a governar, i aquest equip té aquesta virtut. Barcelona no pot quedar aïllada del que passa als barcelonins i barcelonines, ni renunciar l’ADN de la seva ciutat».

La líder de Nova també ha definit Ernest Maragall com «qui millor pot entendre els reptes als quals s’enfronta la ciutat, una Barcelona que no li fa mandra ni nosa allò que passa a Catalunya i que no se’n vol desentendre».

Precisament sobre l’aliança entre Esquerra Republicana i Nova, Maragall ha qualificat de «valor immens» la incorporació d’Elisenda Alamany, de qui ha dit que «no és només un fitxatge». «Compartim un projecte amb Nova que va més enllà. Anem a guanyar i governar des de la posició central de mereixedors de la confiança de la major part de la ciutadania».

Foto: ERC

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑