Aprovada la proposta d’ERC per implantar noves taxes a les activitats turístiques que sobrecarreguen l’espai públic

Barcelona 22-6-2018 / La Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el passat dimarts una proposició d’Esquerra Republicana perquè el govern municipal implanti una proposta de noves taxes per a les activitats turístiques que sobrecarreguen de manera permanent l’espai públic.

La proposta, contemplada al Pla Estratègic de Turisme 2020 però que el govern ha aplicat d’una forma insuficient, preveu gravar aquelles empreses que basen el seu negoci en l’ús permanent de l’espai públic per a activitats turístiques.

La regidora d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament Trini Capdevila ha assegurat que «no hem pogut veure fins ara cap avenç sobre la fiscalitat turística. S’ha avançat molt poc en aquest aspecte, i més enllà de l’activitat econòmica que genera, hem d’aconseguir que el turisme reverteixi positivament en la ciutat», ha explicat.

La iniciativa dels republicans demana que tots els ingressos derivats d’aquestes noves mesures fiscals es destinin a revertir les externalitats negatives del turisme. De fet, el juny del 2016 Esquerra ja va reclamar aplicar taxes a les organitzacions que basen el seu negoci en l’ús de l’espai públic o als serveis d’autobusos discrecionals de transport de turistes.

La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Barcelona en Comú, PDeCAT i la CUP.

Foto: Barcelonaaldia.com

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑