Barcelona constitueix una comissió per debatre la millora del Port Olímpic

L’Ajuntament de Barcelona ha constituït una Comissió de Seguiment per a la millora del Port Olímpic, formada per representants del veïnat i els agents implicats directament amb aquest entorn.

L’objectiu és recollir, articular i debatre les diverses propostes, interessos i neguits que té la ciutat sobre aquest àmbit privilegiat pel que fa a la relació port-ciutat i que juga un paper estratègic en el desenvolupament urbà de la façana litoral.

El nou instrument, que el dijous passat va celebrar una primera reunió de treball, servirà per fer una reflexió al voltant de la definició dels criteris compartits sobre els usos i activitats del Port Olímpic i el model econòmic i social de futur per a la zona.

La comissió traslladarà les seves conclusions i anàlisis al grup de treball mixt creat per l’Ajuntament i la Generalitat que ha de donar impuls al futur pla director del Port Olímpic. El pla és una de les mesures incloses en el protocol de col·laboració signat entre les dues administracions el desembre passat pel qual es delegaven les competències de gestió del Port Olímpic al Govern municipal, garantint així la gestió pública directa i municipal d’aquest espai i que l’Ajuntament en defineixi el model, usos ciutadans i espais públics de qualitat.

La redacció del pla director ha d’incloure actuacions pel que fa a infraestructures, per millorar la connectivitat i accessibilitat de l’espai públic i garantir el manteniment futur de l’espai; activitats i usos del futur port, per millorar la seva rendibilitat social; i règim d’utilització i explotació de les instal·lacions, per adequar la gestió del port a la situació actual i preservar la seva viabilitat econòmica i financera.

El grup de treball mixt ja està avançant en la definició del futur del port, així com en els requisits per a l’aprovació definitiva de la delegació de competències prevista en el protocol i que s’haurà de ratificar via Consell Plenari i també en el si de la Generalitat. I ara comptarà també amb les aportacions que sorgeixin de la Comissió de Seguiment per a la millora del Port Olímpic creada avui.

Composició, objectius i calendari

La composició de la comissió inclou representants de diverses àrees del Govern municipal –Ecologia Urbana, Institut Barcelona Esports i els Districtes de Sant Martí i Ciutat Vella–, els grups polítics municipals, Port Olímpic de Barcelona, SA (Pobasa), la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona, les Associacions de Veïns de la Vila Olímpica i de la Barceloneta, l’Associació de Bars, Restaurants i Oci del Port Olímpic de Barcelona (Abroport), el Gremi de Restauració de Barcelona, el Club de Mar Port Olímpic i els amarradors i Turisme de Barcelona.

La participació que es durà a terme en el si de l’òrgan girarà al voltant dels següents objectius generals:
– Recuperar el valor i la singularitat del Port Olímpic com a espai públic de la ciutat convertint-lo en el punt de trobada del ciutadà amb el mar.
– Incrementar el rendiment social de la instal·lació, tant des del punt de vista del port com de la ciutat, garantint un equilibri econòmic.
– Millorar el seu estat de conservació i la seva seguretat.
– Potenciar els usos nàutics sostenibles.

La comissió preveu treballar durant tot el segon semestre de 2017 per tal que a principis de 2018 pugui tenir a punt el projecte final que reculli totes les aportacions i reflexions que s’hagin dut a terme.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑