L’Ajuntament mantindrà la platja de gossos a la Platja de Llevant

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà aquest estiu l’àrea delimitada per a gossos a la platja de Llevant, durant la temporada alta de bany, de l’1 de juny al 25 de setembre.

Aquesta decisió està avalada per les conclusions positives facilitades per tots els agents implicats: l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Solucions Integrals per als Residus, S.A. (SIRESA), els departaments de Gestió i Protecció dels Animals, del Cicle de l’Aigua, de Neteja i Gestió de Residus, i pels resultats de l’Enquesta d’Ocupació i de Satisfacció de les platges de Barcelona realitzada al 2016, en la qual els propis usuaris de la Platja de Llevant han donat una nota de 7,7 punts a la iniciativa.

L’Ajuntament de Barcelona ha escoltat les opinions de I‘equip tècnic, la Guàrdia Urbana, els veïns de Diagonal Mar i les entitats del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals per fer una valoració conjunta de l’experiència i ha arribat a la conclusió de mantenir:

1.- La platja de gossos com un espai separat físicament de la resta de la platja de Llevant, de 1.250 m2 de superfície i amb un aforament limitat a 100 gossos, per motius de seguretat.

2.- El servei d’informació, amb un veterinari i informadors ambientals durant tota la setmana, realitzant tasques de control d’accessos ja que només podran accedir els gossos identificats amb microxip, tal i com es va fer l’any passat, tasques de seguiment, repartiment de bosses de recollida d’excrements i informació als usuaris, que vetlli pel control d’accés a la platja i la limitació del nombre de gossos i usuaris, com a garantia del bon funcionament de l’espai.

3.- El servei de neteja específic mitjançant una brigada d’un operari en torn de mati i tarda per tal de mantenir els espais adjacents als accessos i el propi espai net així com per realitzar un garbellat manual de la sorra.

4.- El servei de tractament específic de la sorra mitjançant un garbellat a 30 cm tres cops per setmana. El garbellat a 15 cm es realitzarà amb les mateixes freqüències que es realitza a la resta de les platges de la ciutat.

5.- La realització de controls respecte a la qualitat de l’aigua i de la sorra. Segons l’informe de Salut Pública de l’estiu 2016, s’han recollit 112 mostres de sorra i s’han analitzat 432 paràmetres i 10 mostres d’aigua i s’han analitzat 22 paràmetres.

6.- La campanya informativa a la ciutadania respecte del període on aquest servei per a gossos estarà habilitat, incorporant elements de senyalització i informació i que doni resposta a les diferents consultes, queixes i suggeriments per comprovar la bona acceptació de l’espai.

Així, l’Ajuntament de Barcelona mantindrà aquest estiu l’àrea delimitada per a gossos a la platja de Llevant, durant la temporada alta de bany, de l’1 de juny al 25 de setembre.

També, incorporarà les millores següents :

1.- Revisar el mobiliari urbà adaptat als usuaris, gossos i propietaris, que sigui més adient a tot tipus de gossos (grans i petits).

2.- Ampliar les funcions a desenvolupar pels informadors als accessos de la platja per tal que els usuaris amb gossos segueixin el traçat establert fins a l’entrada de l’espai.

3.- Reforçar la conscienciació als usuaris quant a les seves actuacions a l’espai i les mesures higièniques de prevenció.

4.- Incorporar nous elements d’informació dels resultats de la qualitat de l’aigua i de la sorra visibles pels usuaris.

5.- Incrementar la neteja dels accessos que utilitzen els usuaris per accedir a l’àrea de gossos, per mantenir les màximes condicions d’higiene a tota l’àrea i voltants.

6.- A més d’aquestes millores, fora de l’espai de gossos, s’instal·larà una passera de fusta fins a l’aigua, amb unes boies per facilitar l’entrada a l’aigua.

L’afluència de públic, durant la prova pilot de l’estiu passat va ser de més de 13.241 gossos, sense detectar-ne cap incident remarcable i acomplint l’objectiu de ser un espai de lleure i gaudi dels gossos i una mostra de bona convivència.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑