La primera fusta de La Borda obre el camí cap al nou model del cohabitatge

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Maria Montaner, ha assistit avui a la col·locació de la primera fusta de l’edifici que la cooperativa La Borda construirà en els propers mesos al barri de la Bordeta, al carrer Constitució 83-99, on es construiran 28 habitatges de protecció oficial.

El regidor ha destacat la importància d’aquesta primera fusta, que ha qualificat de moment “històric” ja que “obre un camí pioner i nou”. Es tracta del camí cap a un nou model, el model del cohabitatge, que el Govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha adoptat com a propi i està començant a impulsar.

la_borda_2

Montaner ha recordat que està en marxa un concurs amb 7 solars municipals en els quals es construiran cohabitatge, seguint el model que ha implantat la Borda a Can Batlló, de cessió d’ús.

Aquests 7 solars, ha dit Montaner, permetran la construcció de 147 habitatges a preu reduït i edificats amb projectes d’economia solidària. En el marc del Pla pel Dret a l’Habitatge 2016-2025 es preveu arribar a la xifra de 500. El regidor ha fet també una crida a difondre aquesta nova fórmula, molt més implantada en altres països d’Europa, “és encara una opció molt minoritària”, ha advertit el regidor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑