Les noves Beques Mercabarna per fomentar l’ocupació tenen més pressupost

Mercabarna continua amb el seu programa anual d’ajuts, les Beques Mercabarna, per incentivar l’ocupació de persones en atur i joves universitaris. Al 2017, la dotació pressupostària de les Beques serà de 125.000 euros (un 45% superior a la de 2014, any d’inici d’aquests ajuts), el que permetrà la contractació de 30 persones, enguany.

Una altra de les novetats és que s’incorporen nous perfils professionals per adaptar millor aquest servei a les necessitats de personal de les empreses alimentàries.

El 2014, la direcció del polígon alimentari va posar en marxa les Beques Mercabarna, uns ajuts econòmics que atorga a les empreses situades al seu recinte alimentari (700 empreses) que contractin persones desocupades provinents dels cursos de formació ocupacional que imparteixen els Serveis de Formació de Mercabarna, o bé recent llicenciats de les universitats amb qui ha signat acords de col·laboració. La contractació ha d’ésser per un mínim de 6 mesos, període al final del qual Mercabarna aporta a l’empresa contractant el salari mínim interprofessional del treballador.

Segons Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, “amb les Beques Mercabarna perseguim fomentar l’ocupació entre dos col·lectius amb dificultats d’inserció laboral en aquests moments: per una banda, persones aturades i, per altra banda, joves universitaris recent titulats en estudis relacionats amb el sector agroalimentari”.

Tothom surt guanyant: becats i empreses

En els tres anys de Beques Mercabarna (del 2014 al 2016) s’han beneficiat d’aquests ajuts 46 persones, de les quals el 74% (34 persones) ha estat contractat per la pròpia empresa on ha treballat durant el període de beca de 6 mesos, un cop finalitzat aquest període.

Segons Ballarín, “amb les Beques Mercabarna tothom surt guanyant: les persones desocupades, perquè aconsegueixen un ofici amb força demanda laboral –peixater, carnisser, mosso de magatzem, venedor polivalent i reposador d’aliments de supermercat, etc.-, així com una contractació que pot esdevenir duradora dins l’empresa on han treballat en el període de la Beca; els recent titulats perquè tindran una primera contractació amb una garantia de qualitat dins del sector alimentari, que els permetrà fer curriculum i assolir experiència, així com la possibilitat també d’ésser contractats per la companyia un cop acabada la Beca; i les pimes de Mercabarna, perquè podran incorporar treballadors formats i veure si s’adapten a la companyia durant 6 mesos”.

Quins professionals necessiten les empreses

Mercabarna ha fet una anàlisi de les necessitats de les empreses que conflueixen en el seu recinte que li ha permès detectar quins són els nous perfils de treballadors que requereixen actualment les firmes del polígon alimentari. Així, a més dels perfils ja detectats en els anys anteriors –experts en el tractament de producte fresc, tècnics en processos i qualitat d’aquests aliments, i graduats en negocis, marketing i comerç exterior -, s’ha pogut detectar que les firmes d’aquest gran mercat tenen necessitat de graduats en comerç i distribució i tècnics en finances i comptabilitat.

D’aquesta forma Mercabarna pretén adaptar millor el perfil professional de les persones que gaudeixen de les Beques a la demanda empresarial i esgotar tot el pressupost assignat a aquests ajuts.

Qui pot optar a les Beques Mercabarna

Així, a partir d’ara, a més de les persones que ja podien optar a les Beques Mercabarna en els anys anteriors, els que acabin els cursos ocupacionals (carnisseria, peixateria, floristeria, mosso de magatzem, venedor polivalent i reposador de productes alimentaris de supermercat) que imparteix Mercabarna i els graduats universitaris de les especialitats següents:

  • Enginyeria Alimentària, Agrícola, Ambiental i del Paisatge i de Sistemes biològics de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya.
  • Negocis i Marketing Internacional de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI) de la Universitat Pompeu Fabra.

Ho podran fer, també, les persones que hagin acabat els estudis següents:

  • Direcció de Comerç i Distribució en l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) de la Universitat de Barcelona
  •  Tècnics superiors en Administració i Finances de l’Escola d’Administració, Comerç i Turisme de Barcelona (ECAT)- Institut Lluïsa Cura.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑