Barcelona firma declaració institucional per garantir una xarxa Wifi lliure, accessible i de qualitat

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha participat en una compareixença conjunta amb els regidors i regidores Sònia Recasens (CiU), Trini Capdevila (ERC) i Carmen Andrés (PSC), que també han signat el text, que ha rebut el suport de Localret, que ha estat representat per Andreu Francisco, l’alcalde d’Alella i vicepresident d’aquest consorci que agrupa 800 municipis per impulsar la societat de la informació.

El text constata les limitacions de l’actual regulació estatal i europea i on tots els grups signants insten a als òrgans competents a iniciar els canvis normatius pertinents perquè les ciutats puguin proveir WIFI lliure i de major qualitat a tota la ciutadania.

Pisarello ha assegurat que “l’accés a Internet és un dret bàsic i un servei públic al ciutadà que s’ha de poder prestar amb qualitat i accessible”. “Si bé Barcelona està fent els deutes i està ben connectada, ens trobem amb limitacions i una normativa obsoleta que no ens permet avançar en la provisió d’aquest servei bàsic” i ha recordat que avui en dia Internet és una eina clau de relació amb l’administració, per buscar feina i que hi ha gent que no se’l pot pagar”.

El vicepresident de Localret, Andreu Francisco, ha mostrat el suport del Consorci que agrupa 800 ajuntaments de Catalunya i que té com a missió prestar serveis als municipis i als ciutadans per expandir les infraestructures de telecomunicacions i garantir que l’accés a la societat de la informació sigui una realitat. “Estem al costat Ajuntament de Barcelona, la capital, i donem suport i volem fer un front comú per lluitar per garantir el dret a l’accés a internet amb condicions i amb una velocitat digne”, ha dit Francisco.

La regidora de Convergència i Unió, Sonia Recasens, ha posat en valor les iniciatives de mandats anteriors que han permès posar les bases d’aquesta infraestructura a tota la ciutat i ha citat estratègies com el Mobile World Congress o l’Smart City World Congress. “Són iniciatives que embolcallen el desplegament d’una bona infraestructura que ens permet lluitar contra la xacra que és l’escletxa digital”. Recasens ha aplaudit el consens i ha emplaçat a traslladar aquesta unitat al Pla Nacional Digital que està desplegant la Generalitat de Catalunya.

Per part d’ERC, la regidora Trini Capdevila, ha subratllat que “Barcelona ha de ser una ciutat del segle XXI i no del segle XX que tingui connexió Wifi i que per això cal exigir al Govern espanyol que deixi de posar limitacions”.

Carmen Andrés, regidora del PSC, ha subratllat que “Internet és avui en dia una eina natural de comunicació i de treball, i que garantir-ne l’accés és una oportunitat per col·lectius com els joves o persones vulnerables que necessiten poder fer ús d’aquesta eina per tenir accés a serveis o ajuts que l’administració posa a disposició del ciutadans”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑