Cop policial al tràfic d’heroïna a petita escala als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona

Barcelona 16-6-2019 / Agents de Mossos d’Esquadra de Nou Barris i de la Guàrdia Urbana de Barcelona del mateix districte han desmantellat dos punts de venda d’heroïna i un de haixix als barris de Verdum i Roquetes i un pis emprat com a laboratori per adulterar  i emmagatzemar la droga a Ciutat Meridiana.

L’operatiu es va realitzar el passat 12 de juny i va ser dut a terme per un total de 150 agents dels dos cossos policials, entre efectius d’investigació, Seguretat Ciutadana, Policia Científica, Ordre Públic i la Unitat Canina.

 

En el marc del dispositiu policial també es van fer escorcolls a Barcelona, Cerdanyola, Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besós en quatre domicilis vinculats amb els investigats.  El balanç de l’operatiu s’ha tancat amb 12 detinguts (11 homes i una dona), d’entre 30 i 60 anys i de nacionalitat espanyola, de Guinea Bissau, Marroc i Tanzània. Set dels detinguts han ingressat a presó.

La investigació es va iniciar a finals d’estiu de l’any passat, quan es van registrar diversos encastaments en establiments comercials del districte i atracaments en farmàcies. En tots els casos, els autors dels fets tenien aspecte de consumidors de drogues i els robatoris eren poc especialitzats.

Agents de proximitat dels dos cossos policials van contactar amb associacions de comerciants i veïns dels barris de Verdum i Roquetes arran de les queixes que alertaven de la presència de persones que consumien heroïna al carrer, droga que des de feia anys s’havia eradicat en aquestes zones. Als anys 80, la incidència d’aquesta droga en aquests barris va comportar problemes d’inseguretat i convivència veïnal.

Amb les informacions recollides, es va posar en marxa un operatiu conjunt encaminat a detectar i investigar aquells domicilis des d’on s’estaria distribuint heroïna. En una primera fase es van localitzar tres punts de venda des d’on es venia la substància a diferents tipus de consumidors, des de toxicòmans que consumien la substancia per via intravenosa fins a consumidors que la fumaven.

A partir dels seguiments i vigilàncies, els agents van detectar també que s’oferien altres substancies estupefaents, com haixix o cocaïna.

Un cop identificats aquests punts de venda, la investigació es va centrar en la identificació dels proveïdors de les drogues, per tal d’eradicar, no només la venda de dosis individuals a consumidors finals, sinó la venda als venedors locals.

Així, es van dur a terme de forma paral·lela dues investigacions, una tutelada pel Jutjat d’Instrucció 20 i l’altre pel Jutjat d’Instrucció 32, tots dos de Barcelona.

Aquestes investigacions van culminar de manera coordinada en un mateix dispositiu policial, la matinada del 12 de juny, on agents dels dos cossos policials van realitzar 8 entrades i registres autoritzats per aquests Jutjats a Cerdanyola del Vallès, a Sant Adrià del Besos i Hospitalet de Llobregat i amb Guàrdia Urbana a cinc domicilis als barris de Verdum , Roquetes i Ciutat Meridiana.

L’actuació va permetre la detenció de dotze persones i la intervenció de  més d’un quilo d’heroïna, 150 grams de cocaïna, 160 d’amfetamina i 150 grams d’haixix  entre d’altres substàncies de tall, elements de pesatge i manipulació de les substancies i més de 15.000 euros en efectiu. També es van intervenir tres armes detonadores, 2 vehicles i llistats de control de vendes.

La investigació, a més, ha permès determinar que la via d’entrada de la heroïna intervinguda, hauria estat per la via africana, que fa transitar la substancia dels països productors fins a la zona de Tanzània abans d’entrar a Europa.

Els detinguts van passar a disposició judicials el passat divendres 14 de juny Set van ingressar a presó.

 

Locals inspeccionats

Un dia després d’aquest dispositiu, es va dur a terme un macrodispositiu de seguretat ciutadana a la zona d’influència on estaven els domicilis investigats. El passat dijous 13 de juny, efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra conjuntament amb efectius de la Guàrdia Urbana van realitzar sis inspeccions a locals que estarien relacionats amb el consum de substàncies estupefaents i es van efectuar intervencions a diferents places i espais públics on també hi havia activitat il·lícita de consum i tinença de drogues.

El balanç del dispositiu és:

– 52 persones identificades
– 1 detingut per delicte contra la salut pública, responsable d’un dels locals, per tinença de cocaïna en roca amb un pes de 10 grams, més dos bosses de 1/2 gram de presumptament cocaïna
– 1 denúncies per possessió de substàncies estupefaents
– 8 denúncies per tinença d’armes
– 1 denuncia per defraudació de fluid elèctric al titular d’un local
– 4 actes administratives als locals amb diferents infraccions administratives, com ara no disposar de llicència, no presentar assegurança, tolerància al consum de drogues i altres.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑