Comença la segona fase de restauració de la Plaça de la Natura del Parc Güell

Barcelona 27-8-2018/ Recentment ha començat la segona fase de les tasques de restauració de la Plaça de la Natura, al Parc Güell amb motiu de les obres de millora del sistema de drenatge de les aigües pluvials i la impermeabilització del sostre de la Sala Hipòstila. Per poder executar les obres de manera correcte, l’accés a la Plaça de la Natura i a la pròpia Sala Hipòstila ha quedat parcialment limitat.

Per tal d’evitar al màxim les molèsties, el tancament de la Plaça de la Natura s’ha fet de manera longitudinal, d’aquesta manera els visitants poden accedir per la part dreta de la plaça i seguir observant el banc ondulat de Gaudí i les vistes sobre la ciutat. Les obres de restauració permeten, no obstant, gaudir d’una vista que habitualment no es pot veure, i us convidem a descobrir la part superior de les voltes de la Sala Hipòstila, que quedaran cobertes de nou una vegada finalitzin els treballs d’impermeabilització del sostre.

Els accessos habituals al Parc no han quedat afectats, i s’habilitarà un pas especial per a persones amb mobilitat reduïda.

Reaprofitament de l’aigua de la pluja

La Plaça de la Natura consta d’una superfície de gairebé 3.000 m2 de sauló, un material que filtra l’aigua de la pluja, i a través del sistema de drenatge la condueix a l’interior de les columnes de la Sala Hipòstila i, finalment, l’aboca a la cisterna que hi ha construïda a sota. D’aquesta manera l’aigua s’aprofitava per regar el Park. Les obres que s’estan realitzant eren necessàries per reparar el sistema de drenatge i evitar el seu deteriorament.

Aquestes actuacions, que es prologaran fins a final d’any, queden emmarcades en el Pla d’Obres en el Patrimoni Arquitectònic, Patrimoni Natural i entorns del Parc Güell, a partir de l’encàrrec de la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑