Barcelona obre l’àrea d’accés per a ciutadans amb gossos a la platja de Llevant

Barcelona 14-7-2018 / Barcelona obre l’àrea d’accés per a persones amb gossos durant la temporada de bany 2018, aprovat definitivament pel Decret d’Alcaldia publicat al BOPB el 6 de juliol de 2018.

Atesos els resultats i la bona acceptació de les dues proves pilot realitzades els estius 2016 i 2017, aquest decret dona cobertura definitiva per consolidar de manera permanent aquest espai d’accés de ciutadans amb gossos a la platja de Llevant, permetent que s’habiliti cada any durant la temporada alta de bany. Barcelona aposta sempre per la bona convivència entre les persones i els animals de companyia, pel respecte als drets dels animals.

L’espai d’accés de ciutadans amb gossos compta amb els següents serveis:

– La platja de gossos com un espai separat físicament de la resta de la platja de Llevant, amb una superfície al voltant de 1.250 m2 i un aforament limitat a 100 gossos, per motius de seguretat, mantenint les tanques perimetrals a la zona del trencant amb l’aigua i a l’espigó, per evitar que puguin sortir les mascotes. L’horari és de 10:30 hores a 19:00 hores.

– Servei d’informació, amb dos informadors ambientals de dilluns a diumenge realitzant tasques de control d’accessos ja que només podran accedir els gossos identificats amb microxip, tasques de seguiment, repartiment de bosses de recollida d’excrements i informació als usuaris, tant al mòdul d’informació com als accessos a la platja, per tal que els usuaris amb gossos segueixin el traçat establert fins a l’entrada de l’àrea, com a garantia del bon funcionament de l’espai.

– Servei de neteja manual tant de l’espai com dels accessos, incloent buidat de papereres i neteja mecànica amb el garbellat a la nit mitjançant tractor a 8 cm aprox. igual que a la resta de les platges i garbellat a 30 cm de profunditat, quan els criteris de contingència ho determinin.

– Servei de control de la qualitat de l’aigua i de la sorra, realitzat per l’Agencia de Salut Pública (ASPB); el control de l’aigua es fa tal i com estableix la Directiva 2007/CE i en relació al control de qualitat de l’aigua i de la sorra, s’ha establert amb l’ASPB un Protocol de Contingència que inclou un seguit d’actuacions de manteniment i neteja de la sorra en funció dels resultats analítics de control.

– Campanya de conscienciació a la ciutadania sobre les obligacions amb les seves mascotes, sobre el comportament dins de l’àrea de gossos i de respecte cap a la resta de la ciutadania.

Es lliurarà un fulletó informatiu que inclou la normativa d’ús de l’espai, la normativa específica per a gossos potencialment perillosos i uns consells de bones pràctiques.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑