Barcelona afronta un estiu amb prop d’un centenar d’obres a la ciutat

Barcelona 28-6-2018 / L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant el Comitè d’Obres i Mobilitat, ha coordinat un any més les obres que fan a la via pública durant el període d’estiu. Enguany s’han programat un total de 92 obres d’estiu. Aquesta xifra pràcticament dobla la de l’any passat, quan se’n van fer 49, i es converteix en la més alta dels darrers anys.

A nivell de pavimentacions se’n faran 14, actuant sobre 37.630m2. Durant el període estival també tindran lloc dos talls de servei ferroviari a la ciutat. La inversió municipal prevista és de 26,9 milions d’euros.

El gruix de les intervencions estaran repartides per tota la ciutat, a partir de les obres que es duran a terme en el marc del Pla de Rehabilitació Integral i el Pla de Barris amb petites i mitjanes actuacions de millora als 10 districtes de la ciutat. Es tracta d’unes intervencions amb un marcat impacte social que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.

Les grans obres es concentraran a l’entorn de l’avinguda Meridiana, la plaça de les Glòries i el carrer Mallorca on s’hi executaran els pous d’ADIF per les sortides d’emergència de l’AVE. Aquesta concentració en aquest punt previsiblement provocarà afectacions viàries per l’accés nord de la ciutat.

52 actuacions per millorar la qualitat de vida als barris

Aquest estiu tindran un pes especial totes aquells actuacions previstes en el marc del Pla de Rehabilitació Integral i el Pla de Barris que es repartiran per tota la ciutat millorant diferents espais ciutadans. En total hi haurà 52 actuacions d’urbanització en marxa. En alguns casos les intervencions començaran i/o finalitzaran durant aquest període de vacances, mentre que en d’altres s’aprofitaran els mesos d’estiu per abordar les fases d’obra de major afectació.

Entre les intervencions més destacades ressalta la transformació de l’avinguda Meridiana on el proper 2 de juliol es donarà el tret de sortida a les obres d’urbanització d’aquest espai, amb l’objectiu de dotar l’avinguda de més espai per als vianants eixamplant voreres, augmentant les zones d’estada amb mou mobiliari urbà i nova vegetació i traient espai al cotxe per guanyar-lo per usos ciutadans. Les obres es faran en els trams d’Independència-Aragó i d’Aragó-Mallorca i duraran fins al març del 2019. Es preveu que l’afectació viària sobre l’entrada nord de la ciutat serà important.

Via Laietana

Aquest estiu també s’iniciaran les obres de millora de les voreres de Via Laietana per tal d’incrementar l’accessibilitat, la connectivitat i la millora de l’espai públic, amb afectacions al trànsit que circula per aquesta via. Respecte a obres que ja estan en marxa, s’aprofitaran els mesos d’estiu per a dur a terme les fases de major afectació viària dels treballs d’urbanització de l’avinguda Príncep d’Astúries i del carrer Gran de Sant Andreu, així com del parc de les Glòries (Canòpia Urbana).

De la resta d’actuacions d’urbanització destaquen la finalització del carrer Camèlies o de Ribes-Alí Bei-Sicília i l’inici i acabament de l’ampliació de la vorera Llobregat del carrer Anglí.

També es posaran en marxa altres intervencions relacionades amb la mobilitat, l’accessibilitat i el medi ambient com són actuacions de millora a les cruïlles de la Superilla de Sant Antoni, les escales mecàniques de Canadencs a Horta-Guinardó o l’ascensor per accedir al Barri del Polvorí, a Sants-Montjuic, a més de noves àrees d’esbarjo de gossos a Can Dragó, Alfons Comín i Virrei Amat.

Obres a la Plaça de la Infància, al districte de Sant Martí / Barcelonaaldia.com

Infraestructures: ferroviàries, viàries i de serveis

A nivell ferroviari aquest estiu hi hauran afectacions importants per l’execució de les obres de les sortides d’emergència (pous d’ADIF) del túnel de l’AVE Sants-Sagrera. Aquest estiu es continuaran els treballs de les cruïlles de Nàpols-Mallorca i Independència-Mallorca, amb un tall viari destacat del carrer Mallorca pels treballs del reforç del terreny, encara amb dates per concretar, que generarà afectacions importants. Aquests treballs s’allargaran fins més enllà de l’estiu.

Alhora també continuaran les fases d’obres de millora de l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda (PMR) a les xarxes de transport públic col•lectiu, com la de l’estació de metro de Jaume I, l’estació de Vallcarca, on també s’actua sobre el sistema d’evacuació, o l’estació de RENFE de Torre Baró.

Subratllar que hi haurà dos talls de servei a la xarxa ferroviària que tindran lloc a la Línia 9 del metro al mes d’agost, en el tram comprès entre Sagrera i Bon Pastor; i als Ferrocarrils de la Generalitat, a l’estació del Funicular de Vallvidrera entre el 30 de juliol i el 17 d’agost.

Obres a la Gran Via – Plaça de les Glòries / Barcelonaaldia.com

A nivell viari destacar la continuació de les actuacions de construcció dels túnels a la plaça de les Glòries i la cobertura de la Ronda de Dalt, a l’àmbit de Sant Genís. De nou també s’aprofiten els mesos d’estiu per fer pavimentacions amb l’objectiu de millorar la seguretat viària. Aquestes inclouen les vies d’accés, la xarxa bàsica i la local. Les més destacades seran les pavimentacions de les Rondes que tindran lloc: al mes de juliol, la Ronda de Dalt (B-20); i al mes d’agost a la Ronda Litoral (B-10). També des d’aquesta setmana i fins el 23 de juliol es duran a terme treballs de neteja als túnels de les Rondes les nits de diumenge a dijous.

Actuacions de mobilitat

L’Ajuntament de Barcelona aposta per avançar cap a una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat i, per aquest motiu, aquest estiu es tornarà a donar un nou impuls als carrils bici.

El consistori continuarà amb els treballs a:
– Carril bici Dublín i Rovira i Virgili
– Carril bici Parc Logístic
– Carril bici Carrer 2 de la Zona Franca

I iniciarà les tasques als següents carrils bici:
– La connexió per l’avinguda Meridiana dels carrils bici d’avinguda Rio de Janeiro i passeig de Santa Coloma
– Carril bici Onze de Setembre – Passeig Fabra i Puig
– Carril bici plaça Pius XII
– Carril bici carrer Mineria
– Carril bici Ronda Sant Pere

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑