Barcelona promourà que els apartaments turístics puguin acreditar el seu compromís social amb l’ocupació de qualitat

Barcelona 20-6-2018 / L’Ajuntament de Barcelona, que compta amb la certificació de turisme sostenible Biosphere, treballa perquè aquesta acreditació s’estengui també als allotjaments turístics, de manera que es pugui acreditar les bones pràctiques en crear ocupació de qualitat, com a element diferencial d’una oferta sostenible mediambientalment però també econòmica i socialment.

Així ho ha explicat el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, a la taula rodona sobre l’estudi presentat per l’Associació d’Apartaments Turístics (Apartur), sobre L’impacte laboral dels habitatges d’ús turístic (HUT) legals a la nostra ciutat, elaborat per l’economista Miquel Puig i que avui s’ha presentat en un acte al Col·legi d’Economistes de Catalunya.

El regidor ha considerat una bona notícia que des del sector empresarial s’interessin per les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores i ha afegit que “aquest millor coneixement de la realitat ja ens apunta com s’ha de corregir, primer des del propi sector, que hauria d’actuar per respectar convenis, aplicar els que corresponen i, en el cas de les externalitzacions, pagar salaris adequats al nivell d’hostaleria i reduir el pes que tenen els becaris per millorar la temporalitat que resulta elevada respecte de la mitjana de la ciutat”. Per part de les administracions, Colom ha apuntat que “la Generalitat hauria d’incrementar la inspecció per obligar al compliment de la legalitat” i ha explicat que l’Ajuntament, per la seva part, “ja estem treballant-hi perquè l’acreditació de turisme sostenible Biosphere incorpori als establiments turístics, a través de Turisme de Barcelona, de manera que es reconeguin i tinguin beneficis aquells que respectin millor les condicions laborals i avancin en salaris dignes i menys precarietat”.

A la taula rodona, a més de Colom, també hi ha participar l’autor de l’estudi i economista Miquel Puig, el president d’Apartur, entitat que agrupa més de 250 empreses i professionals del sector dels apartaments turístics legals a Barcelona, i el president de la Fundació Barcelona Oberta, Gabriel Jené.

Barcelona avança com a primera destinació urbana amb la certificació Biosphere World Class Destination

Barcelona va renovar  al 2017 la seva certificació de turisme sostenible Biosphere World Class Destination, una certificació basada en l’auditoria de la gestió del turisme com a activitat mediambientalment i socialment sostenible. La renovació d’aquest certificat reconeix la feina de la ciutat per oferir uns estàndars de qualitat en l’oferta turística i una gestió mediambientalment i socialment sostenible d’aquesta activitat.

Barcelona és una de les 17 ciutats a tot el món que ostenta aquest títol, que es revisarà novament al 2020. Com a principals punts forts de la ciutat per ser considerada una ciutat Biosphere, s’apunten les millores en accessibilitat a les platges urbanes, els avenços en aquesta matèria en el Districte de les Corts, el compromís de la ciutat amb el Pla d’acció per a l’Energia Sostenible i el Clima, l’estratègia de territorialització del turisme, com a política de descentralització o inciatives de carácter innovador com la Mostra de Turisme Juvenil.

El certificat com a Biosphere World Class Destination és el resultat d’una auditoria realitzada per l’Institut de Turisme Responsable, el Biosphere Responsible Tourism i Travel Forever GSTC Approved Barcelona, que apunta el compliment per part de la ciutat dels requisits per esdevenir una ciutat Biosphere, que implementa una gestió racional i responsable de promoció i aplicació de models turístics respectuosos amb el medi ambient i orientats al retorn socioeconòmic i la sostenibilitat de l’activitat del turisme.

Aquesta certificació segueix les línies marcades per l’OMT (Organització Mundial del Turisme), que determina que els sistemes de certificació de turisme sostenible aplicables al turisme juguen un paper important en la regulació dels serveis turístics, i en destaca els bene

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑