Detenen a França un algerià per enaltiment del terrorisme gihadista des de Barcelona

Una investigació iniciada el mes de setembre de 2016 pels serveis antiterroristes de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra ha permès la detenció a França d’un home, de nacionalitat algeriana  i 32 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’enaltiment al terrorisme que practicava a través de les xarxes socials des de la ciutat de Barcelona.

L’home, cercat pels Mossos d’Esquadra des de principis d’estiu, va ser localitzat a França a mitjans d’aquest mes de desembre després que l’Audiència Nacional emetés una ordre internacional de detenció i ingrés a presó el darrer mes d’agost. Un cop detingut va ser traslladat a Espanya per ordre de les autoritats franceses i va ser detingut a la seva arribada a l’Aeroport de Barajas (Madrid). El Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional va ordenar el seu ingrés a presó provisional incondicional en considerar risc de fugida i una estreta relació de la seva activitat amb el terrorisme gihadista.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar la investigació el més de setembre de l’any passat quan van localitzar un perfil actiu a les xarxes socials, en concret a Facebook, que feia difusió de missatges amb continguts que convidaven a cometre accions terroristes i que adoctrinaven i difonien continguts d’incitació a aquest fet delictiu.

La investigació coordinada per la Audiència Nacional va permetre relacionar aquests fets amb un home algerià que ja tenia diversos antecedents per delictes contra el patrimoni i que vivia en el centre de Barcelona.

Va ser arran d’aquesta informació que els serveis antiterroristes dels Mossos d’Esquadra van iniciar gestions sobre aquesta  persona, ja que van constatar que l’arrestat estava patint un significatiu procés de radicalització i que aquest fet incrementava la seva perillositat molt ràpidament.

Finalment, es va localitzar el seu rastre i es va saber que podia estar en algun país europeu i es va emetre una ordre de recerca internacional que va permetre la seva detenció a França a mitjans d’aquest mes de desembre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑