El districte d’Horta-Guinardó inverteix 2,6ME en instal·lar noves escales mecàniques al barri de la Teixonera

La Comissió de Govern de de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment dos nous projectes per instal·lar escales mecàniques al barri de la Teixonera, al Districte d’Horta-Guinardó.

El primer projecte consisteix en la implantació d’escales mecàniques al carrer Mare de Déu dels Àngels, per un import de 1,1 ME (IVA Inclòs); i el segon en la implantació també d’escales mecàniques a les actuals escales dels Canadencs, en aquest cas per un import d’1,5ME (IVA inclòs). Aquestes dues actuacions, segueixen en la línia de les intervencions executades al barri amb l’objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants així com l’eficiència energètica, implantant escales mecàniques pels vianants, allà on només existien les convencionals.

Les intervencions s’inscriuen en el conjunt de projectes que s’estan desenvolupant en el marc del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, per actuar sobre la salut i la gent gran, l’educació i la millora dels entorns urbans. Precisament aquests dos barris compten amb 4.403 persones grans, de les quals el 34% té 80 anys i més. En aquest sentit, les intervencions de millora de l’accessibilitat suposen un dels eixos d’actuació claus en aquest àmbit de la ciutat.

Escales mecàniques al c/Mare de Déu dels Àngels

En el primer projecte s’actuarà sobre un àmbit de 540m2. L’actuació consisteix en la implantació d’unes escales mecàniques al c/Mare de Déu dels Àngels (entre el c/Sant Dalmir i el c/Fastenrath) per tal de millorar l’accessibilitat del barri. Amb la intervenció també es milloraran les xarxes de serveis, l’enllumenat i els elements urbans en general per tal d’adequar-los als requeriments actuals.

Entre els objectius de la intervenció hi figura: millorar la connectivitat i accessibilitat del tram inferior del c/Mare de Déu dels Àngels amb el c/Sant Dalmir; dignificar urbanísticament l’espai, mitjançant vegetació i serveis; i millorar les condicions d’arribada a les finques a les quals s’hi accedeix des de l’àmbit d’actuació.

Les escales mecàniques seran de doble sentit i amb un horari de funcionament regulat. A banda, també s’instal·larà un nou ramal de clavegueram i escomeses d’aigües de les finques, substituint l’existent; s’eliminaran els fanals actuals i se n’inclouran de nous amb solucions que proporcionin una major eficiència energètica, s’estudiarà la ubicació de parterres i s‘utilitzarà el mateix tipus de paviment a tota l’amplada del carrer. La previsió és iniciar les obres a l’abril del 2018 i finalitzar-les al novembre del mateix any.

Escales mecàniques a les escales dels Canadencs

Pel que fa a la segona intervenció, s’actuarà sobre un total de 740,44m2. L’actuació consisteix en la implantació d’unes escales mecàniques a les actuals escales dels Canadencs amb l’objectiu de connectar el desnivell de 14,50m entre el c/Samaniego i el c/Arenys, donant alhora accés als replans entremitjos existents que comuniquen les entrades i sortides de les dependències de la Parròquia de Sant Cebrià, l’accés inferior al centre Cívic de la Teixonera i la sortida d’emergència de la pista esportiva de la parròquia

El projecte preveu la implantació d’unes escales mecàniques en tres trams diferenciats amb l’objectiu de millorar les comunicacions entre el c/Samaniego i el c/Arenys. Amb la intervenció, també es reordenaran les escales actuals, les zones verdes i els espais d’estada. A banda, es renovaran les xarxes de serveis existents (reg, enllumenat, drenatge, clavegueram i telecomunicacions). La intervenció s’iniciarà a l’abril del 2018 i finalitzarà al novembre del mateix any.

Ascensor inclinat a la davallada de Gallecs

Aquestes noves intervencions se sumen a les obres de la instal·lació del nou ascensor inclinat al barri de la Font d’en Fargues, a la davallada de Gallecs, que s’estan executant des del passat mes de novembre, per un import d’1,1 ME, donant resposta a una reivindicació veïnal històrica. El nou elevador, situat a la davallada de Gallecs, al barri de la Font d’en Fargues, millorarà l’accessibilitat i la connectivitat d’aquesta zona, facilitant el pas entre el carrer del Trèvol i el carrer Alt de Pedrell. D’aquesta manera es donarà resposta a una reivindicació veïnal històrica. El projecte de millora també inclou la renovació de les escales que hi ha actualment entre aquestes dues vies i la reurbanització de la zona, d’acord amb la normativa actual. Es remodelarà així l’espai públic existent. Està previst que les obres finalitzin a l’agost del 2018.

Els ascensors inclinats són una bona solució en barris amb pendents importants, atès que poden superar grans desnivells i diferents inclinacions del terreny. El sistema utilitzat és el mateix que el dels ascensors elèctrics, però la cabina circula en sentit oblic a les guies. El districte d’Horta-Guinardó ja disposa de tres ascensors d’aquestes característiques: dos al c/Telègraf i un al c/Alguer. L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys per millorar les condicions d’accessibilitat als barris amb pendents pronunciades, especialment als districtes de muntanya. L’orografia de la capital catalana fa imprescindible millorar-hi les instal·lacions per ajudar els ciutadans a moure’s amb rapidesa i comoditat. Actualment la ciutat disposa d’una completa i moderna xarxa d’escales mecàniques i ascensors a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre zones que estan molt distanciades o als quals és complicat accedir. Amb aquestes noves intervencions Barcelona tindrà 5 ascensors inclinats, 40 ascensors i 87 grups d’escales mecàniques per facilitar l’accessibilitat dels ciutadans.

Dibuixos: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑