Ordre de cessament per a dues botigues de venda d’animals a Barcelona per infraccions molt greus

Unes infraccions molt greus contra el comerç irresponsable d’animals de companyia ha motivat el precinte de dos establiments de venda d’animals. Es tracta d’una actuació conjunta entre tècnics del Departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de Sant Andreu.

En el decurs dels expedients que han donat lloc a l’ordre de cessament i precinte de dos establiments de venda d’animals de companyia, s’han intervingut gairebé 90 cadells de gos i gat, que estaven sotmesos a pèssimes condicions de benestar. Els animals que han sobreviscut han estat lliurats en custòdia especial a famílies acollidores.

El titular de l’activitat de venda d’animals al carrer Concepció Arenal, 70-72, al districte de Sant Andreu, va rebre inspeccions dels diferents serveis municipals, que van comprovar la deficiència i/o anomalies en les instal•lacions i en la gestió de l’activitat, suposant un perill per a la salut dels animals exposats a la venda. Per aquest motiu, s’ha determinat l’ordre de cessament i la clausura de la botiga.

El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha emès l’ordre de cessament de l’activitat i ha efectuat el precinte del titular del carrer Descartes 22-24, per diverses infraccions detectades que suposen un greu perill per a la vida dels animals que es troben a l’establiment. L’establiment roman tancat per ordre municipal, cautelarment, mentre avanci el procés judicial.

A banda dels expedients sancionadors incoats pels dos districtes, el Departament de Protecció i Gestió dels Animals incoarà els expedients de maltractament derivats de les conseqüències en la salut i la vida dels animals intervinguts, fruit de la mala praxis a la qual estaven sotmesos a les botigues

L’Ajuntament de Barcelona vol agrair la col•laboració de l’entitat FAADA i de les persones afectades per la compra d’animals, que han col•laborat amb l’Ajuntament en aquests processos sancionadors i que finalment han suposat el tancament dels establiments.

Des del 2013 ençà, l’Ajuntament ha executat el tancament de sis establiments de venda d’animals, per no complir les condicions de benestar en la tinença d’animals. En aquest període s’han comissat més de 400 cadells de gossos i gats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑