Ada Colau presideix l’acte de benvinguda dels 49 nous agents de la Guàrdia Urbana

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de benvinguda als 49 nous agents de la Guàrdia Urbana que provenen de la convocatòria de mobilitat interadministrativa. L’acte també ha comptat amb la presencia del Comissionat de Seguretat de l’Ajunrtament, Amadeu Recasens.

Durant la seva intervenció l’alcaldessa ha felicitat als nous agents, que s’incorporaran a la 89a promoció, i els ha traslladat l’agraïment per haver volgut formar part del cos de la Guàrdia Urbana.

Colau ha destacat la vocació de servei de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que l’any vinent complirà 175 anys, “és un cos respectat i molt ben valorat per la ciutadania perquè, des del seu naixement ha contribuït a assegurar que els valors de la democràcia, la solidaritat, l’equitat i la cohesió fossin forts a la ciutat”. L’alcaldessa els ha explicat que el model de treball de la Guàrdia Urbana està basat en tres principis fonamentals: la proximitat, el territori i la transparència. “Aquests són els eixos principals per evitar conflictes i garantir la seguretat”, ha dit.

Colau també els ha recordat que la única manera de prendre el pols a la ciutat i d’enfortir la imatge dels agents con a garants de la convivència i dels drets socials a la ciutat és a través de la proximitat, parlar amb els veïns i veïnes, amb les associacions i les entitats.

L’alcaldessa ha volgut fer una menció especial a les 10 dones que formen part d’aquesta promoció. “Fa anys que la Guàrdia Urbana de Barcelona  compta amb agents femenines, però confio en que cada vegada seran més i també ocuparan més alts càrrecs de responsabilitat. A l’Ajuntament estem compromesos amb el fet igualitari i estic segura que ho aconseguirem”, ha recordat Colau, que també ha afegit que “és fonamental que les dones, que som més del 50% de la població, ens incorporem de manera igualitària dins de totes les professions i àmbits socials”.

Els nous efectius es destinaran a fet tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans, alhora que amplia la plantilla municipal. Els agents iniciaran directament el seu servei a les Unitats Territorials després de realitzar un curs de curta durada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

A aquesta convocatòria s’hi han presentat 599 aspirants. Dels 49 agents, 10 són dones i la mitjana d’edat és de 35,3 anys. 17 agents provenen del cos de Mossos d’Esquadra, 6 de la Policia Nacional i els 26 restants de les policies locals de diverses localitats de la regió metropolitana de Barcelona.

Pel que fa a les 120 places que es van convocar el passat mes de febrer, actualment ja s’han realitzat les diferents proves de selecció. Un cop es resolgui l’oposició, els aspirants que hagin superat les proves iniciaran el curs a l’ISPC, i es preveu que s’incorporin a la plantilla municipal a mitjans de l’any vinent.

Paral·lelament a aquestes places, l’Ajuntament va convocar la promoció interna del cos de policia barceloní més important dels darrers 15 anys. En concret es van convocar les següents places: 60 per a caporals i caporales, 24 per a sergents i sergentes i 8 per a sotsinspectors i sotsinspectores.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑