L’Ajuntament posa en marxa una campanya a favor d’un turisme just i sostenible 18/07/2017

L’Ajuntament de Barcelona ha endegat una campanya de comunicació al carrer a favor d’un turisme just i sostenible. El consistori vol posar en relleu tant als barcelonins com a les persones que visiten la ciutat que només un allotjament turístic d’acord amb la regulació vigent dóna totes les garanties.

En el marc de la campanya, el web www.fairtourism.barcelona dóna informació referida als habitatges turístics (HUT), permet consultar si l’habitatge contractat és legal o no, i es pot comunicar l’existència d’HUTs il·legals.

Per tal de conscienciar sobre aquest problema, s’ha fet especial incidència en la campanya digital a webs utilitzades per informar-se o contractar viatges a Barcelona des de les ciutats d’origen dels turistes. La campanya també inclou la distribució de cartells a la via pública en els districtes amb més afluència de turistes (Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Martí), i s’insertaran aquests missatges a xarxes socials, fulletons als punts més turístics, així com a l’aeroport i al transport públic de la ciutat. Els missatges es difondran en català, castellà, anglès i francès.

A banda, s’instal·laran llits als carrers més cèntrics i transitats de la ciutat per cridar l’atenció dels turistes i que puguin informar-se directament. La instal·lació de l’habitació que recrea un allotjament il·legal es podrà veure a la Plaça de la Catedral, la platja de la Barceloneta i a l’entorn de la Sagrada Família els dies 18,19 i 20 juliol.

Un miler d’allotjaments il·legals menys en els darrers sis mesos

Entre gener i juny de 2017, s’han obert expedient a 2.080 a habitatges d’ús de turístics a la ciutat. En aquest primer semestre de l’any s’han dictat 1068 ordres de cessament i s’han obert 1461 procediments sancionadors. Això significa que en els primers sis mesos de l’any s’han dictat quasi el mateix nombre d’ordres de cessament que durant tot el 2016 (quan van ser 1.289) i més del doble que durant tot el 2015 (quan van ser 398).

D’altra banda, des que l’Ajuntament va posar en marxa la figura dels visualitzadors per detectar directament a la via pública els possibles casos d’HUTs il·legals, aquests professionals han identificat 330 pisos sense llicència entre maig i juny.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑