L’Oficina conjunta de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra de la Barceloneta inicia l’horari d’atenció les 24 hores del dia

L’Oficina conjunta del la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra a la Barceloneta, situada al Passeig Joan de Borbó, número 32, que acull l’Oficina Conjunta de Recepció de Denúncies i la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana torna a estar oberta les 24 hores. Durant la resta de l’any l’horari d’atenció al ciutadà ha estat de 9 a les 21 hores.

L’Oficina Conjunta de Recepció de Denúncies, la primera a la ciutat, va entrar en funcionament ara fa un any amb l’objectiu d’atendre peticions, demandes d’informació, recepció de denúncies i assessorament.

Durant aquest primer any, l’ORD ha tramitat 2.607 denúncies, de les quals les més nombroses han estat:

– 863 (33%) furt lleu.
– 809 (31%) furt.
– 618 (24%) pèrdua.

El 80% de les denúncies han estat interposades per persones no residents a la ciutat de Barcelona.

Tot i que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra depenen de dos administracions diferents, els dos cossos policials treballen de forma coordinada amb dos agents de cada una de les policies que atenen a la ciutadania sense fer triatge dels casos per raó de competència per tal d’assolir la màxima eficiència del servei.

L’orientació bàsica del servei d’aquesta oficina és la de recollir denúncies per fets comuns i de baixa complexitat, atès que Ciutat Vella ja disposa de dues oficines principals tant de Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana

L’Oficina disposa de servei de traducció especialment durant els mesos d’estiu, la resta de l’any aquest servei s’adaptarà en funció de les necessitats.

Els gairebé 700 m2 de l’edifici també acullen la seu del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana, que va entrar en funcionament el passat 25 de maig.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑