El programa Vincles s’ampliarà a tots els barris de l’Eixample i Sant Martí

El programa Vincles destinat a pal·liar la solitud emocional i social de les persones majors de 65 anys s’ampliarà a tots els barris dels districtes de l’Eixample i de Sant Martí. Des d’inicis de 2017, l’Ajuntament està duent a terme la prova pilot entre veïns i veïnes dels barris de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Nova Esquerra, Sant Martí, Besós Maresme, i La Verneda.

El perfil d’usuari és el d’una persona gran, empadronada a Barcelona, sola, però sense voluntat d’estar sola. Les persones que vulguin inscriure’s al programa i compleixin amb aquest perfil poden fer-ho trucant al 010, des de la web www.barcelona.cat/vinclesbcn, o presencialment acudint als centres de serveis socials.

La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Carmen Andrés, ha destacat que “l’objectiu del programa és enfortir les relacions personals de les persones grans per tal que hi tinguin més contacte del què tenen i, a la vegada, es creïn nous grups, fent que participin de la vida comunitària del seu entorn.”

Mitjançant l’app Vincles, els usuaris i usuàries podran fer videoconferències, rebre missatges (escrits o audiovisuals) de serveis de l’ajuntament que els siguin d’interès, accedir a informació dels seus entorn, etc.. L’app podrà estar instal·lada en una tablet proporcionada per l’Ajuntament, o bé en una de pròpia de l’usuari, depenent de cada perfil de persona.

La persona usuària compta amb dues xarxes diferents de persones: la de gent de la seva confiança (família, amics, voluntaris, veïns…), i una altra de caire comunitari que estarà formada fonamentalment per altres persones grans i per un dinamitzador del grup. Aquest dinamitzador és el responsable de fomentar que els majors que formen part de la xarxa participin en les activitats de la seva comunitat i del seu entorn.

Tauleta i app

El programa Vincles Barcelona va guanyar el primer premi del Mayors Challenge Europa 2014 que atorga Bloomberg Philanthropies. En una primera fase, el consistori va treballar en el model informàtic per aconseguir la màxima facilitat d’ús de l’aplicació, de manera que les persones grans que formen part del programa puguin fer servir la tableta de manera autònoma.

Des del mes de gener, s’ha començat a fer servir en un primer grup d’usuaris, i al mes de juliol, es preveu que hi participin al voltant de 400 persones.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑