Barcelona Activa obre una nova incubadora especialitzada en empreses d’alt impacte tecnològic

Barcelona Activa obre la Incubadora MediaTIC, un nou espai per a empreses en creixement que es posa en marxa just quan fa 30 anys que va crear el primer viver a la ciutat.

Es tracta del primer centre municipal especialitzat en empreses d’alt impacte tecnològic amb projectes aplicats, prioritàriament, als camps de la Intel·ligència Artificial, l’Internet of Things, la robòtica, les tecnologies espacials o la nanotecnologia.

En aquest cas, l’objectiu és facilitar la transferència de tecnològica i coneixement al mercat i, alhora, enfortir l’ecosistema digital i innovador a la ciutat, convertint Barcelona en un entorn de referència.

El primer tinent d’alcaldia i president de Barcelona Activa, Gerardo Pisarello, ha destacat que es tracta de la primera incubadora municipal especialitzada en alta tecnologia. “És un buc insígnia de l’aposta que fa la ciutat per construir l’economia que Barcelona necessita per la propera dècada”, centrada, ha recordat, en l’economia digital i sectors estratègics, com l’economia circular, la nova manufactura, la reindustralització.

“La digitalització afecta tots aquests sector estratègics. Per això és important  comptar a la ciutat amb un centre públic de referència que estimuli el teixit productiu local i el posi en contacte també amb el teixit econòmic d’àmbit internacional. Allotjarem  empreses i projectes empresarials que no podrien arrencar per si mateixes, i la funció de Barcelona Activa serà la d’acompanyar aquestes iniciatives de gran talent que, sense aquest suport públic, no podrien desenvolupar el seu model comercial”, ha dit.

Per últim, ha destacat que el sector de les TIC “és un sector estratègic també perquè genera ocupació i de qualitat. És el sector on els darrers anys s’ha generat més ocupació estable i amb millors salaris, on es creen els millors llocs de treball”.

Els requisits d’accés

Així doncs, acollirà iniciatives tant en fase de desenvolupament d’un producte i/o servei abans del llançament al mercat, com també en l’etapa de comercialització. El període d’incubació variarà, per tant, segons l’estat de maduració de l’empresa fins a un temps màxim de 5 anys. Podran instal·lar-s’hi projectes constituïts que no superin els dos anys des de la data d’alta d’activitat.

El procés d’accés funcionarà sota demanda i, al seleccionar els projectes que s’incubaran, es tindrà en compte que tinguin patents o coneixement com a gran actiu, que els equips de treball estiguin formats per personal científic i/o tècnic i que estigui involucrat en el desenvolupament del producte o servei i, preferentment, que l’activitat es basi en el resultats extrets de la recerca.

Es preveu que durant els propers mesos es comencin a rebre sol·licituds d’empreses per instal·lar-s’hi i, s’estima que durant el primer semestre de l’any vinent ja podria estar a ple rendiment.

Dues apostes pioneres: un córner internacional i un programa de pre-acceleració

Així mateix, en la nova incubadora s’habilitarà també un córner internacional per dur a terme accions de crosslanding amb diferents ciutats del món, com ara Nova York. D’aquesta manera, empreses estrangeres podran instal·lar-s’hi per fer accions de prospecció de mercat. S’organitzaran dues edicions anuals coincidint amb les fires 4 Years From Now i Smart City Expo World Congress.

A més, en aquest nou centre també es duran a terme dues edició a l’any del programa de pre-acceleració Hi-Tech per a 10 projectes intensius en l’ús de tecnologia que es trobin en fases molt inicials que servirà alhora com a plataforma per detectar potencials empreses que puguin entrar a la incubadora. Es busca acompanyar als equips promotors d’aquestes iniciatives durant el procés de construir una proposta de valor i de validació amb possibles clients.

Una ubicació estratègica

La nova incubadora, ubicada al districte 22@Barcelona, està situada a la segona planta de l’edifici MediaTIC i ocupa, en total, una superfície de 1.400 m² distribuïts en una vintena de mòduls d’entre 15 i 70 m², a més d’espais comuns i una sala de formació.

Aquest nou centre se suma a la xarxa d’incubadores de Barcelona Activa integrada pel viver de Glòries, Almogàvers Business Factory i l’ESA BIC Barcelona. A més del Parc Tecnològic, ubicat a Nou Barris i gestionat també per l’agència municipal, que es vol convertir en un punt de referència per a la indústria avançada a la ciutat. En conjunt, aquests espais acullen a l’any més de 200 empreses tant de recent creació com en creixement.

Així doncs, les empreses instal·lades a la Incubadora MediaTIC podran accedir a la cartera de serveis d’assessorament empresarial i tècnic, accions de networking i de contacte amb l’ecosistema o tallers formatius sobre noves tendències de negoci, entre d’altres.

Aposta per l’Economia Digital

En el marc del Pla Barcelona Ciutat Digital 2017-2020, liderat pel Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital, Barcelona Activa ha dissenyat una nova línia d’Economia Digital que recull tretze mesures, com ara la nova Incubadora MediaTIC.

Es tracta d’un conjunt d’accions de dinamització de l’ecosistema digital i innovador de Barcelona, serveis de suport a les pimes i persones emprenedores i activitats de formació tecnològica. Una estratègia que passa per reforçar recursos ja existents i crear-ne de nous que es posaran en marxa al llarg d’aquest any.

L’objectiu és contribuir al desenvolupament de la tecnologia com a motor per a la transformació digital, per a la millora de la qualitat de vida de les persones i com a progrés per a les ciutats davant dels reptes del nou segle.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑