El telèfon d’atenció ciutadana 010, gratuït a partir d’avui

A partir d’avui, les trucades al telèfon d’atenció ciutadana 010 han passat a ser gratuïtes. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona compleix amb el compromís del govern municipal de fer més accessible i àgil l’accés dels ciutadans i ciutadanes a la informació municipal.

La posada en marxa de la gratuïtat es va anunciar al juny passat, com un dels compromisos inclosos al Pla d’Actuació Municipal i una de les iniciatives ciutadanes que havia recollit més suports a través d la plataforma Decidim.Barcelona.

El cost del 010 era de 0,373 euros l’establiment de la trucada i 0,089 el cost de cada minut (IVA inclòs). Si la trucada es feia des de fora de l’Àrea Metropolitana, en aquets cas al número 807 117 700, el preu de l’establiment era de 0,108 euros i 0,411 euros cada minut. L’any 2015, el cost estimat pels ciutadans va ser d’1.252.000 euros dels quals, l’Ajuntament de Barcelona va percebre 425.000 euros. Amb el canvi de modalitat, el Consistori deixarà de percebre aquests ingressos i haurà d’abonar 200.000 euros l’any, aproximadament, pel cost del servei.

Per a l’adjudicació del nou contracte dels Serveis de Telecomunicacions de l’Ajuntament de Barcelona es va incloure, com a clàusula, la gratuïtat del servei d’atenció ciutadana 010. La mesura s’ha posat en marxa ara, amb el canvi de l’operador telefònic de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona es converteix, així, en la primera ciutat de Catalunya en aplicar la tarifa cost zero d’aquest servei. El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha explicat que la mesura forma part del compromís del govern municipal de garantir el dret dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona de ser informat sobre allò que depèn de l’administració sense que hagi de pagar un cost. “La gratuïtat del 010 era un repte pendent històric de la ciutat que aquest govern entoma, i finalment, impulsa en compliment dels drets de les persones a tenir accés a la informació d’una administració que vol ser transparent”, ha afegit.

El 010, un servei que compleix 30 anys

El servei d’atenció telefònica del 010 va néixer a Barcelona ara fa 30 anys i s’ha estès per altres ciutats de Catalunya i de l’Estat espanyol. El 010 atén a la ciutat de Barcelona més de 600.000 trucades anuals.

Aquesta mesura vol agilitzar els tràmits i el temps que els ciutadans dediquen als mateixos, incrementar la tramitació per via telefònica per reduir-la a les Oficines d’Atenció Ciutadana i donar resposta als ciutadans de col•lectius més vulnerables que no tenen facilitat alhora de fer gestions a través del web.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑