Impulsen la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament

L’alcaldessa, Ada Colau, la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, s’han reunit aquest matí per impulsar la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament.

A la reunió de treball també hi ha participat el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo.

El passat 22 de juliol, després del consell de ministres, el Govern de l’Estat es va comprometre a treballar coordinadament perquè Barcelona pugui ser la seu de l’Agència, i el president del Govern, Mariano Rajoy, ja va anunciar el seu suport total i absolut a la candidatura de Barcelona.

Barcelona compleix els requisits que es demanen per donar resposta a les necessitats de l’Agència, en termes de connectivitat, comunicacions, transports, infraestructures i pels prop 900 professionals que treballen en l’agència.

A més a més Barcelona, ubica en el seu entorn nombroses empreses del sector i una part molt representativa de la indústria farmacèutica d’Espanya. La indústria farmacèutica és, precisament, un dels principals actius de la indústria catalana i motor de I+D+I, a més de ser generadora directa i indirecta de llocs de treball per a prop de 21.200 persones. Per tant Barcelona reuneix totes les condicions per ser-ho.

La ubicació de l’Agència Europea del medicament a Barcelona serà un reforç important pel desenvolupament econòmic i social de la ciutat, Catalunya i Espanya. Al voltant de l’Agència hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que també es poden moure, acompanyant a l’Agència a la ciutat que l’acull. A més a més l’Agència rep més de 40.000 visites a l’any.

Recordar que la creació de l‘Agència es va iniciar al 1992 i Espanya, en el marc dels Jocs Olímpics, va presentar la candidatura de Barcelona com a seu, quedant en segon lloc, per darrere de Londres.

El Brexit ha fet que organismes oficials ubicats al Regne Unit com l’Agència Europea del Medicament (EMA), que és un organisme d’avaluació científica, de supervisió i control de la seguretat dels medicaments en la UE, canvien de ciutat.

Per tant des del passat 29 de març s’ha iniciat el procés formal de negociacions per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i per tant ara l’Agència haurà de deixar la ciutat, obrint-se el període de presentació de candidatures.

Ajuntament, Generalitat i Estat estan totalment compromesos amb aquest projecte i treballant conjuntament per aconseguir aquest objectiu compartit de Barcelona, Catalunya i d’Espanya.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑