Instal·laran un nou ascensor inclinat al barri de la Font d’en Fargues (Horta-Guinardó)

Durant l’any 2017 el districte d’Horta-Guinardó sumarà un nou ascensor inclinat als seus carrers. El nou elevador estarà situat a la davallada de Gallecs, al barri de la Font d’en Fargues i millorarà l’accessibilitat i la connectivitat d’aquesta zona, facilitant el pas entre el carrer del Trèvol i el carrer Alt de Pedrell. D’aquesta manera es donarà resposta a una reivindicació veïnal històrica.

El projecte de millora també inclou la renovació de les escales que hi ha actualment entre aquestes dues vies i la reurbanització de la zona, d’acord amb la normativa actual. Es remodelarà així l’espai públic existent. Un dels punts on es treballarà de manera específica és l’espai d’accés a les escales, tant al carrer del Trèvol com a Alt de Pedrell, on es destinarà més espai per als vianants.

D’altra banda, es renovaran les xarxes de serveis amb la instal·lació de nou enllumenat, reg i clavegueram, i s’arranjaran els espais verds existents, amb noves plantacions.

L’Ajuntament invertirà 1,1 milions d’euros en les obres, que començaran el setembre d’aquest any i es preveu que estiguin enllestides el març del 2018.

L’actuació permetrà millorar l’accessibilitat dels veïns de la zona que actualment han de superar un desnivell de 27 metres mitjançant diversos trams d’escales.

Estat actual
Estat actual

Els ascensors inclinats són una bona solució en barris amb pendents importants, atès que poden superar grans desnivells i diferents inclinacions del terreny. El sistema utilitzat és el mateix que el dels ascensors elèctrics, però la cabina circula en sentit oblic a les guies. El districte d’Horta-Guinardó ja disposa de tres ascensors d’aquestes característiques: dos al c/Telègraf i un al c/Alguer.

ascensor-fargues-3

L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys per millorar les condicions d’accessibilitat als barris amb pendents pronunciades, especialment als districtes de muntanya. L’orografia de la capital catalana fa imprescindible millorar-hi les instal·lacions per ajudar els ciutadans a moure’s amb rapidesa i comoditat.

Actualment la ciutat disposa d’una completa i moderna xarxa d’escales mecàniques i ascensors a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre zones que estan molt distanciades o als quals és complicat accedir. En total hi ha 85 grups d’escales mecàniques i 44 ascensors, 4 dels quals són inclinats.

Fotos: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑