El Plenari de BCN cedeix al Patronat de l’Habitatge 4 solars per construir 200 pisos protegits

El Plenari de l’Ajuntament ha aprovat la cessió al Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) de 4 solars per impulsar la construcció de 200 pisos protegits, que han de servir per ampliar el parc públic d’habitatges i garantir als ciutadans l’accés a un habitatge digne i assequible. Els solars cedits estan ubicats a Ciutat Vella i Nou Barris.

– Finca situada al Passeig de Joan de Borbó, 11, al barri de la Barceloneta, Ciutat Vella. Es preveu construir 8 habitatges en el règim de co-habitatge en el marc de la promoció del model d’habitatge cooperatiu que impulsa la Regidoria d’habitatge a través del PMHB.

– La finca situada al carrer Pla dels Cirerers núm. 2-4, al barri de Roquetes a Nou Barris. El nombre d’habitatges a construir previst és de 23, impulsant la licitació d’aquest projecte de co-habitatge.

– Finca del carrer Escolapi Càncer núm. 10-12, al barri de Torre Baró, a Nou Barris. El nombre d’habitatges a construir previstos és de 47 per a destinar-lo a lloguer social.

– Finca situada a la Via Favència núm. 263-271,al barri de la Trinitat Nova, a Nou Barris. Es preveu la construcció i gestió d’un edifici d’habitatges de protecció en règim de lloguer i de venda en dret de superfície per un termini de 75 anys. Es preveu la construcció en total de 122 habitatges, la meitat en cada règim de tinença.

L’objectiu del Pla pel dret a l’habitatge de Barcelona 2016-2025 és que el 80% del parc sigui de lloguer públic i a la vegada promoure també altres règims de tinença com el co-habitatge. Aquest model que s’està iniciant ara Barcelona, seguint model d’altres països, es basa en la cessió d’ús del solar, el sòl, però, continua sent públic, i la demanda prové d’una cooperativa d’habitatge que porta un projecte de vida comunitari i sostenible arrelat al barri.

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha destacat la innovació que suposa introduir l’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús en dos dels solars i ha destacat que “són projectes cooperatius per impedir l’especulació immobiliària”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑