Denunciada una empresa de distribució de peix per intentar vendre tonyina vermella de manera il·legal

Agents de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona van detectar el 21 de febrer un carregament de dues tones de tonyines vermelles a punt de ser comercialitzades de manera il·lícita sense complir les normes d’etiquetatge i distribució i sense garantir les condicions sanitàries.

Els agents van fer una inspecció administrativa en una empresa de distribució de peix i marisc del mercat central de Barcelona. Van comprovar que aquesta distribuïdora alimentària disposava d’un total de 2.000 quilograms de tonyina vermella de manera irregular preparada per a vendre al detall.

Aquest tipus de peix és una espècie, Thunnus thynnus, que la seva pesca és restringida i amb una regulació normativa específica de manera que cal autoritzacions especials per a capturar-lo i la seva distribució està sota control.

Els mossos de la Unitat Regional de Medi Ambient van comprovar que l’etiquetatge dels exemplars de tonyina vermella intervinguda no corresponia a la realitat observada. La documentació era manipulada o bé corresponia a altres comandes ja distribuïdes.

IMG1

Els agents van denunciar l’empresa i van comissar el carregament. Les tones de peix estan dipositades actualment en el centre veterinari per a poder comprovar que estan en bon estat i amb condicions òptimes per al seu consum. Un cop els tècnics ho autoritzin, el peix es destinarà a associacions benèfiques.

Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑