El preu del lloguer mitjà a Barcelona creix un 8% i se situa en els 786 euros mensuals

La tendència a l’alça dels preus de lloguer a Barcelona s’ha mantingut al llarg dels tres primers trimestres del 2016 i s’ha situat en un preu mitjà de 786 euros al mes, amb un increment anual del 8,1%.

Tots els districtes han registrat valors superiors als del mateix període del 2015. Aquesta és una de les dades que revela l’Informe sobre l’Estat de la Ciutat de l’any 2016, que es debatrà en el proper plenari de l’Ajuntament de Barcelona. A més, l’any passat es va aprovar la construcció de 945.000 metres quadrats de superfície, el que suposa la xifra més elevada des del 2008 i un 48,5% més que la de l’any anterior. Es constata l’alça del mercat de l’habitatge, amb un total de més de 13.300 transmissions al llarg dels primers onze mesos del 2016, un 16,2% més que el mateix període del 2015.

Pel que fa al mercat laboral, l’any 2016 es va tancar amb 78.864 persones registrades a l’atur, la xifra més baixa des de desembre del 2008, tot i que la reducció ha afavorit menys les dones i els aturats de llarga durada, amb gairebé 32.000 persones que porten més d’un any sense treballar. Suposen un 40,5% del total. Barcelona ha recuperat el 68% dels llocs de treball perduts durant la crisi.

barcelona_aerea2

La contractació acumulada marca un nou màxim, per sobre del milió, però només el 14% són indefinits. Més de la meitat dels nous contractes que es van fer durant el 2016 no ha superat els tres mesos de durada i un 60% del total ha estat de durada igual o inferior als sis mesos.

L’any 2016 es constata un creixement excepcional de l’activitat turística, amb màxims històrics de registres hotelers, pernoctacions, ocupació i facturació. També segueixen en expansió els allotjaments extrahotelers i les activitats relaciones amb els servies turístics. Barcelona va rebre l’any 2015 8,3 milions de turistes (+5,4%) i va registrar 17,6 milions (3,3%) de pernoctacions en hotels.

El 83,7% dels barcelonins enquestats opina que el turisme és un element positiu per a la ciutat, però un 51,2% dels consultats en la darrera enquesta de percepció considera que s’ha arribat al límit, essent la xifra més alta des de l’inici de la sèrie.

Les persones ateses als centres de serveis socials han crescut un 4,7% respecte al 2015. També ho han fet en un 5,1% els usuaris de teleassistència.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑