L’Ajuntament de Barcelona defensa la legalitat del nou contracte de subministrament elèctric municipal

L’Ajuntament de Barcelona presenta avui les seves al•legacions al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic i demanarà l’aixecament de les mesures cautelars decretades sobre la licitació del nou contracte de subministrament elèctric municipal.

El regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, ha defensat l’absoluta legalitat i rigor del plec de clàusules del nou contracte, que incorpora l’obligació per part de les empreses subministradores en matèria de pobresa energètica i la garantia de compliment de la Llei 24/2015 i, per tant, de signar el conveni que totes les administracions han acordat de forma conjunta.

Badia ha recordat que les mateixes companyies que han decidit no presentar-se en el concurs de l’Ajuntament de Barcelona si que ho han fet en altres processos de licitació similar, com ara el de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que també contempla el compliment de la llei de pobresa energètica.

//platform.twitter.com/widgets.js

“Si no s’han presentat a Barcelona és perquè no han volgut, no perquè no han pogut”, ha deixat clar el regidor, que ha defensat que el nou contracte no vulnera la legalitat ni té cap element de discriminació per part de cap companyia. Tant és així que es tracta del concurs en matèria energètica on més empreses s’han presentat per obtenir algun dels 3 lots ofertats, fins 6 companyies.

En les últimes hores l’Ajuntament ha rebut múltiples mostres de suport i d’interès d’altres municipis i ciutats que també volen incorporar les mateixes clàusules que Barcelona en els seus contractes.

Eloi Badia també ha parlat amb el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget i amb els màxims responsables de les dues entitats municipalistes, ACM i FCM. En tots els casos, ha agraït el suport rebut i ha recordat que el combat de la pobresa energètica és avui un front comú de totes les administracions gràcies a la nova llei sorgida de l’impuls d’una ILP. “Hi ha un gran consens polític i social”, ha recordat Badia.

“Defensarem fins al final la legalitat del nou contracte, i també defensarem l’interès públic i la llei 24/2015 que combat la pobresa energètica”, ha manifestat Badia, que ha garantit que en aquest procés d’adjudicació, que ara està cautelarment suspès, estarà garantit en tot moment la prestació del servei.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑