El 2016 es van reduir un 5,6% els accidents de trànsit mortals al conjunt de província de Barcelona

La directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, va presentar ahir a Manresa el balanç de sinistralitat al conjunt de la xarxa viària de Barcelona durant el 2016 i ha destacat que “els accidents de trànsit mortals s’han reduït un 5,6% a la demarcació de Barcelona”.

En concret durant el 2016 un total de 106 persones han perdut la vida en accidents de trànsit, 48 de les víctimes a carretera i 58 persones a via urbana.

Respecte al 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus de reducció de la sinistralitat, Doménech ha destacat que “a Barcelona els accidents mortals i les persones mortes s’han reduït més d’un 30% respecte el 2010”. El 2010 al conjunt de la xarxa viària barcelonina hi va haver 154 víctimes mortals, de manera que es registra un descens del 31,17% i els sinistres mortals a carreteres i carrers han caigut un 30,07%, atès que el 2010 n’hi va haver 143.

La directora de l’SCT també ha destacat que “Barcelona és la única demarcació que registra menys víctimes mortals i ferits greus en carreteres que en zona urbana”.

Així mateix, ha incidit en què “a diferencia de l’àmbit urbà en què han augmentat les víctimes mortals, a les carreteres hi ha hagut una reducció del 12,7% de les víctimes mortals i del 17,3% dels accidents mortals, amb un total de 48 persones que han perdut la vida, 7 persones menys que l’any passat” i ha recalcat que durant l’any 2016 no hi ha hagut cap nen menor de 14 anys mort en accident de transit a les carreteres de la demarcació.

Doménech ha volgut recordar totes les persones que han perdut la vida en un accident de trànsit l’any passat així com les que han resultat ferides i les seves famílies i ha remarcat «el compromís i l’objectiu de l’SCT de continuar treballant per reduir la xifra de víctimes d’accidents de trànsit i anar cap a la visió zero”.

Pel que fa al tipus d’accident, la responsable de Trànsit ha remarcat que “ens continuen preocupant els accidents on només participa un sol vehicle” ja que, l’any 2016, el 39,58% (en total 19) de les persones mortes en sinistres de zones interurbanes a les comarques barcelonines han patit accidents amb un únic vehicle implicat. Doménech també ha alertat que, en zona urbana, “més del 40% de les víctimes mortals és un motorista”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑