Els Encants i la Biblioteca El Clot comparteixen una exposició de fotografies sobre els refugiats

Dimecres 8 de gener, a les 18.30 hores (Mercat dels Encants, Castillejos, 158) s’inaugura l’exposició fotogràfica L’èxode sirià: lluitant per supervivència, amb una xerrada de l’autor de les obres, Aleix Oriol Vergés (Barcelona, 1976).

L’exposició es podrà visitar del 6 al 23 de febrer. Consta de 40 fotografies, de les quals 20 es poden visitar a la sala d’actes de la Biblioteca El Clot – Josep Benet i se centren en l’estat devastat de la ciutat siriana de Kobane, al nord del país. Les altres 20, exposades
a la sala d’actes polivalent dels Encants, són imatges dels camps de refugiats del Líban i dels territoris kurds de l’Iraq i de Turquia, a més de Lesbos i Idomeni, a Grecia.

La mostra és una iniciativa de la Biblioteca de la Trinitat Vella -J. Barbero junt amb el Centre Cívic de Trinitat Vella i el Projecte Dinamització Glòries de l’Ajuntament de Barcelona. Durant un any l’exposició ha estat itinerant per equipaments de Barcelona, Girona, Terrassa, Eivissa i Formentera.

expo_refugias
L’autor de les fotografies ha volgut retratar la realitat de les persones que han hagut de fugir al Líban, Turquia i l’Iraq i que ara viuen en camps provisionals en una condició extrema.

El dia 15 de febrer a les 18.30h,  al mateix  Mercat dels Encant, es farà una xerrada sobre la situació que viuen els refugiats. A la xerrada hi participarà la directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Estel·la Pareja; i el director de la Funcació Fundipau (Fundacicó per la Pau)t, i de Jordi Armandans.

S’hi tractarà sobre el fenomen dels refugiats, la resposta europea i espanyola, els conflictes o les vulneracions dels drets humans que són en l’origen del refugi, entre d’altres qüestions.  L’organització de la xerrada ha comptat amb el suport de l’associació “Casa Nostra Casa Vostra”.
I dissabte 18 de febrer a les 12 hores, es farà a la Biblioteca El Clot Josep Benet la presentació del joc de taula “Fronteres Invisibles”, creat per l’agrupament Escola Rudyard Kipling, i que pretén reflexionar sobre el procés que viuen els immigrants des del moment que arriben al nostre país i fins que aconsegueixen legalitzar la seva situació.
Al llarg del 2017, està previst realitzar a la plaça de les Glòries diverses activitats relacionades amb les causes i els problemes que pateixen les persones

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑