Aplaudiments als treballadors de Mercabarna per garantir el proveïment alimentari

17-4-2020 / Avui, a les 11:00h, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, representats pel cap del cos, Jordi Fàbregas, i pel cap de la UT3 de Sants-Montjuïc, Pedro Velázquez, respectivament, han realitzat un acte de reconeixement als treballadors de Mercabarna per la feina que estan fent per garantir el proveïment alimentari durant aquests dies de confinament de la població, amb motiu de l’estat d’alarma pel Covid19.

Aquest acte de reconeixement ha consistit en la presència d’una representació dels diferents cossos amb els seus vehicles policials a les entrades de dos dels pavellons del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna, on els agents s’han trobat amb representants de la direcció de Mercabarna i de les associacions de majoristes.

 

Un cop allà han dedicat uns minuts d’aplaudiments als 7.500 treballadors de Mercabarna.

Mercabarna, eix fonamental del sector agroalimentari

Mercabarna és una ‘ciutat alimentària’ que bull les 24 hores del dia amb un objectiu clar: garantir l’aprovisionament d’aliments frescos als ciutadans de Catalunya. En les seves 90 hectàrees (uns 90 camps de futbol), hi ha 700 empreses majoristes especialitzades en l’elaboració, el comerç i la distribució de productes alimentaris frescos. A Mercabarna es troben els mercats centrals de fruites i hortalisses, peix i marisc i flors i plantes, i l’Escorxador.

En aquesta ciutat es concentren cada dia 23.000 professionals, entre els 7.500 treballadors de les empreses majoristes situades a Mercabarna i la resta que venen a proveir-se dels aliments, que després trobarem en els mercats municipals, comerços minoristes, petits i mitjans supermercats i restaurants.

Mercabarna és un dels principals mercats europeus i un eix fonamental per al sector agroalimentari català i espanyol. Amb 2 milions de tones de productes frescos comercialitzades a l’any, aquest gran mercat alimenta més de 10 milions de consumidors.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑