El transport públic de TMB, a punt per al Nadal 2019 a Barcelona

3-12-2019 / Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un dispositiu de Nadal semblant al d’anys anteriors, amb la finalitat de facilitar els desplaçaments durant les festes. L’oferta de bus i metro s’adaptarà a les característiques especials d’aquestes dates, en què disminueix la demanda de transport per motius laborals i d’estudis, però s’incrementen els viatges amb destí o origen a les zones comercials, així com les visites a familiars i les sortides de lleure.

Els autobusos comencen els reforços divendres vinent, dia 6, segon festiu comercial d’aquest mes de desembre a Barcelona.

Autobusos

S’aplicarà un reforç de les línies d’autobusos que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els dies 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre, festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport d’algunes línies, dotant-les de vehicles articulats.

 

Cal tenir en compte que el dimarts 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores.

Metro

El metro serà un cop més l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques. Els dies feiners es mantindrà una oferta semblant a l’habitual de l’hivern, cosa que proporciona capacitat de transport adequada tant en hora punta com en la resta de franges horàries.

El dijous 5 de desembre, pel fet de ser vigília de festiu, el servei de metro serà fins a les 2 de la matinada. El dia 6 de desembre l’horari serà també fins a les 2 de la matinada, ja que tot i ser festiu és divendres, i el dia 7, dissabte, el metro funcionarà tota la nit, i diumenge 8 de desembre, fins a les 12 de la nit.

D’altra banda, dimarts 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores. El dia de Nadal el metro funcionarà de 5 del matí a 2 de la matinada, i per Sant Esteve el metro circularà fins a les 12 de la nit.

Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del dimarts 31 de desembre al dimecres 1 de gener, el metro donarà servei de manera continuada.

Ruta nocturna pels carrers decorats de Nadal

Per primer cop, aquest Nadal Barcelona té una ruta nocturna a bord d’un bus turístic de dos pisos. La ruta Barcelona Night Tour Christmas Lights, de TMB i de Barcelona Turisme, recorre tots els divendres, dissabtes i diumenges, fins al 4 de gener, els carrers del centre de la ciutat que llueixen l’enllumenat de Nadal.

 

Les sortides són a les 8 del vespre des de la plaça de Catalunya i convé fer reserva prèvia. Un nou servei per al públic familiar, adreçat tant als visitants com també als barcelonins i barcelonines, que des d’una perspectiva insòlita descobreix la decoració nadalenca tan típica d’aquestes festes amb un guia que explica en tres idiomes les tradicions catalanes més típiques del Nadal.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑