El projecte ‘Umbral’ baixa al metro i acull intervencions artístiques en 12 estacions

Barcelona 12-12-2018 / El projecte Umbral proposa una sèrie d’intervencions artístiques que animen a reflexionar al voltant del fenomen de la migració i el racisme i que té presència als deu districtes de la ciutat a través del metro. El projecte expositiu, format per una desena d’intervencions de dotze artistes i tres projectes d’entitats, l’impulsa l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la col·laboració de TMB.

Les intervencions expositives a les estacions de metro consisteixen en impressions de gran format realitzades en vinil i la creació de cartells artístics que s’instal·len com a part del mobiliari publicitari. A l’exterior de les estacions se situen les torretes per senyalitzar les estacions en què es troben les intervencions.

Els vinils es poden veure en una dotzena d’estacions de la xarxa de metro: Diagonal (L3 i L5), Ciutadella / Vila Olímpica (L4), Sants Estació (L3 i L5), Maria Cristina (L3), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Arc de Triomf (L1), Drassanes (L3), Espanya (L1 i L3), Urquinaona (L1 i L4), Fabra i Puig (L1), Guinardó / Hospital de Sant Pau (L4) i Mundet (L3).

Una de les intervencions es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, que es pot visitar de dilluns a divendres de 10 a 20 hores, fins a principis de febrer. L’entrada és gratuïta.

Els autors de les intervencions artístiques al metro són Yto barrada i Leila Alaoui, Banu Cenetoglu i La Llista Oblidada, Ramon Esono, Daniel García Andújar, Eulàlia Grau, Rogelio López Cuenca i Elo Vega, Teresa Margolles, Dan Perjovschi, Estefanía Peñafiel i Hiwa K.

L’art que convida a reflexionar

Amb Umbral els artistes volen ampliar el debat sobre la vulneració dels drets humans en l’àmbit de les migracions a nivell global. El projecte incideix en la necessitat de crear noves estructures des de les quals pensar i integrar el flux d’éssers humans que, per motius polítics i socials, han de deixar les seves llars i emigrar a altres indrets.

El projecte Umbral s’emmarca dins la conferència internacional United Cities for Rights organitzada per l’Àrea de Drets de la Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona i que se celebra avui i demà al CCCB amb motiu del 70è aniversari de la Declaració Internacional dels Drets Humans.

Fotos: Pep Herrero – TMB

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑