L’hotel del Port de Badalona serà una realitat a finals de l’any 2020

Barcelona 2-8-2018 / El Ple Municipal de l’Ajuntament de Badalona va aprovar per unanimitat el passat 31 de juliol el darrer tràmit que havia de passar pel consistori per fer possible l’inici de la construcció de l’hotel del Port de Badalona, un projecte de ciutat que previsiblement serà una realitat a finals de l’any 2020.

Concretament, el Ple va donar llum verda a l’empresa Business Builders SL, l’única licitadora del concurs, per poder disposar de l’espai per a la construcció de l’aparcament vinculat a l’hotel, que, amb la urbanització de la plaça adjacent, formen una unitat.

El procés previ a les obres conclourà la segona quinzena del mes de setembre, quan la mesa de contractació del concurs i posteriorment el consell d’administració de Marina de Badalona tancaran tot el complex procés administratiu que desembocarà a primers d’octubre en la signatura del contracte entre Marina de Badalona i la societat guanyadora de la licitació, l’atorgament de la llicència per part de l’Ajuntament i ja, l’inici de les actuacions. La previsió és que la duració de la construcció de la plaça sigui de 12 mesos i de l’hotel, 12 més, de manera que totes les obres estaran previsiblement enllestides en un període de poc més de dos anys.

Aquesta ha estat una setmana clau per al futur del Port de Badalona, ja que, a part dels tràmits per la construcció de l’hotel aprovats pel Ple, dilluns, el consell d’administració de Marina de Badalona es va reunir per treballar en la licitació de l’encàrrec del disseny del viaducte del ferrocarril que s’ha de construir per permetre la connexió de les embarcacions des de la dàrsena central del Port al canal. Durant la reunió, el consell va aprovar les condicions per al disseny del projecte d’aquest viaducte ferroviari, que incorpora també la urbanització adjacent, la finalització del canal portuari i els accessos del Pla Especial del Port de Badalona (PEPB).

Aquesta aprovació suposa estudiar nous aspectes respecte a projectes dissenyats anteriorment en el sentit d’ampliar de 620 a 858,5 el desviament provisional elevat del ferrocarril per augmentar la permeabilitat entre les dues bandes de la via del ferrocarril.

Aquesta nova permeabilitat a estudiar permetrà connectar també la ciutat amb el litoral a través del carrer Tortosa i del d’Antoni Bori-Monturiol i millorar l’estudi actual, que connecta només a través de Ponent. En les pròximes setmanes l’expedient de contractació s’exposarà per licitar-lo i iniciar els terminis de redacció de l’estudi.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha destacat que “aconseguir la tramitació de la llicència del projecte de l’hotel del Port permetrà que un mes puguem signar el contracte, atorgar la llicència i iniciar les obres”. Pastor s’ha mostrat convençut de què “el viaducte serà una oportunitat per connectar els barris del Sud amb el mar” i ha remarcat que “aquesta setmana hem aconseguit dos fites molt importants amb les que farem realitat un espai amb centralitat metropolitana”.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑