L’Ajuntament de Barcelona instal·la un faristol dedicat a la memòria del president Lluís Companys

Barcelona 17-4-2018 / L’Ajuntament de Barcelona ha senyalitzat aquest indret, davant del carrer de les Corts Catalanes, número 633 –denominació oficial d’aquesta via l’any 1936–, que va ser l’última residència on va viure a Barcelona, per honorar la seva persona i donar a conèixer la seva memòria.

Lluís Companys i Jover (el Tarròs 1882 – Barcelona 1940) va ser advocat de professió. La seva activitat política va estar vinculada al republicanisme i a l’obrerisme, i va defensar-ne els dirigents davant els tribunals. Va ser líder d’Esquerra Republicana de Catalunya. El 1933 fou nomenat ministre de Marina de la República, i el gener del 1934 es convertí en president de la Generalitat.

L’acte de col·locació del faristol informatiu s’emmarca dins de la celebració de La Primavera Republicana, que té lloc durant la setmana del 14 al 21 d’abril, amb un ampli programa d’activitats i noves senyalitzacions de memòria als carrers de la ciutat, impulsat pel comissionat de Programes de Memòria.

Posteriorment, al carrer d’Aribau s’ha inaugurat la senyalització del domicili de Conrad Miret Musté, comandant de la República i va organitzar la primera resistència a París a l’ocupació alemanya. Té una placa a París

En el marc de La Primavera Republicana, i per primera vegada, també s’ha programat un Cicle de Cinema Republicà, que arrenca avui 17 d’abril a les 19h. al Teatre Apolo amb la projecció de “El Pianista, novel.la de Manolo V. Montalbán adaptada al cinema per Mario Gas. Obrirà la projecció el pianista i compositor Miquel Tejada. El cicle seguirà el dia 3 de maig, a la Lleialtat Santsenca amb el documental “Númax presenta” de Joaquím Jordà.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑