Barcelona mantindrà congelats els preus del Bicing i del Tibidabo durant el 2018

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà congelats la majoria dels preus públics i privats de cara al 2018. Pel que fa als preus públics, el criteri general per als centres cívics de cara al 2018 ha estat el de mantenir els preus i continuar avançant en el procés d’harmonització tarifària de totes les activitats  als equipaments de tots els districtes.

Ludoteques, casals de barri, de joves i de gent gran també mantenen les tarifes del 2017. Pel que fa a la gran majoria de les instal·lacions esportives municipals, les tarifes per al 2018 s’incrementen un 2% d’acord amb l’increment de l’ IPC.

Pel que fa als preus privats es mantenen congelades les tarifes del Parc d’Atraccions del Tibidabo i del Bicing i el Bicing elèctric. En canvi, es regularitzaran i actualitzaran les tarifes del Zoo, que estaven congelades des del 2015, per equiparar-se als increments que han fet sense interrupció els Zoos de l’entorn, tot i mantenint el Zoo de Barcelona com el zoològic més barat d’Europa. També el Park Güell regula i apuja cinquanta cèntims l’entrada anticipada general a la zona monumental, després de gairebé 5 anys al mateix preu, ingressos que revertiran en les millores que es fan en el parc.

El Bicing i el Tibidabo mantenen les seves tarifes

En el cas del Bicing l’abonament  anual es manté en els 47,16 € i de 14 € addicionals en el cas de sumar-hi el Bicing elèctric. Es mantenen les tarifes per l’ús de fraccions de mitja hora i de duplicat de targeta. També el Parc d’Atraccions del Tibidabo l’entrada completa continua congelada en els 28,5 €, amb preus molts més assequibles per les entrades escolars, persones amb discapacitat; els titulars de la targeta rosa disposen d’entrada gratuïta des de 2017.

Els preus vinculats a Mercabarna es mantenen congelats però s’actualitzen algunes tarifes relatives a utilització llocs de venda a mercats centrals (increment 2,10%). Les tarifes vinculades a l’ús dels Arxiu municipals, que tenen un increment de 0 euros en tots els seus serveis i prestacions.

El Zoo actualitza tarifes després d’anys congelades

En el cas del Zoo, la situació actual deriva d’una clara voluntat de servei públic del Zoo. Aquest ha mantingut congelades les seves tarifes des del 2015, mentre que els Zoos de l’entorn han aplicat sense interrupció pujades iguals o superiors a l’IPC.

Per mantenir un Zoo de qualitat, tres anys després s’ha produït una actualització de les tarifes, tot i que l’entrada als menors de 3 anys i l’entrada dels titulars de targeta rosa continua essent gratuïta. No augmenta el preu de les entrades en el cas dels titulars de la targeta rosa reduïda i de les persones discapacitades.

A partir de l’1 de gener de 2018, la tarifa d’Adult augmentarà 1,5 €, passant a 21,40 € i la de nen (de 3 a 12 anys) 1 €, passant a 12,95 €. A data d’avui, les tarifes vigents són: 19,90 € (Adults) i 11,95 € (nens, de 3 a 12 anys).

En aquest capítol, el Zoo de Barcelona segueix sent un dels més barats d’Europa. A tall d’exemple:

Zoo de Madrid: 23,00 € (Adults) i 18,90 € (nens, de 3 a 7 anys)
Bioparc València: 23,80 € (Adults) i 18:00 € (Nens de 4 a 12 anys)

El Park Güell regula les tarifes d’entrada després de gairebé 5 anys al mateix preu

A partir del gener 2018 el Park Güell realitzarà una actualització de les seves tarifes. Per tal d’evitar la degradació de l’espai, el Park Güell ha posat en marxa un seguit de mesures per conservar el patrimoni arquitectònic.

Després de gairebé 5 anys mantenint el preu als visitants, l’entrada anticipada general costarà 7,50€, cinquanta cèntims més que en l’actualitat. Aquesta mesura té com a objectiu assegurar la conservació de l’espai i el seu patrimoni arquitectònic, així com millorar la qualitat de la visita a la Zona Monumental del Park, que rep un màxim de 400 visitants cada 30 minuts. El model de regulació, que només afecta el 7,9% de la superfície total del Park, garanteix una millora de l’experiència dels visitants, la multiplicitat d’usos del Park i la singularitat d’un espai excepcional. En el cas de l’entrada presencial general el preu serà de 8.50€.

Els ingressos obtinguts de l’activitat de la regulació reverteixen en l’execució de millores del propi parc o dels barris de l’entorn, com per exemple la rehabilitació la Plaça de la Natura, de les escales Pompeu Fabra, el condicionament de la Baixada de la Glòria o l’adequació del Camp de Futbol del Carmel.

Per altra banda, cal recordar que l’accés és gratuït pels veïns empadronats als barris adjacents al Park Güell (El Coll, Vallcarca-Penitents, la Salut, El Carmel i Can Baró), a través d’una targeta de lliure accés, i per tots els barcelonins a través de la inscripció en el registre gratuït “Gaudir Més”, els membres del qual poden retirar una entrada dià

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑