El consell d’administració de l’ATM aprova les tarifes de transport públic per a l’any 2018

Les tres administracions consorciades al si de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, han acordat incrementar les tarifes prop del 2% (en la línia de l’increment interanual de l’IPC) després de cinc anys de contenció de preus.

En aquests anys, apunta l’ATM en un comunicat, s’han aplicat diverses millores en les prestacions del títols socials, com ara l’ampliació de la vigència de la targeta gratuïta per a nens i nenes fins als 16 anys i la T-mes bonificada per a persones en situació d’atur. La progressiva millora de l’oferta de tarifació social en l’àmbit del sistema tarifari integrat ha fet que actualment un de cada quatre viatges del sistema es facin amb títols bonificats. La política de tarifació social integrada ha suposat un increment de cost al sistema des dels 9,8 milions d’euros l’any 2011 fins als 46 milions actuals.

En paral·lel, es fa necessari potenciar l’oferta de transport per atendre el creixement de la demanda (es preveu que s’arribi als 985 milions de validacions aquest 2017) i oferir alternatives sostenibles al transport privat per millorar el medi ambient. Així, l’ATM, conjuntament amb les administracions consorciades i els operadors, han planificat millorar aquesta oferta a través d’un pla que comporta l’adquisició de nou material mòbil (entorn a 75 autobusos i al voltant de 30 trens i tramvies) i que permetrà ampliar els serveis, cosa que comporta també un increment dels costos d’explotació.

El sosteniment d’aquests costos l’assumeixen en primer terme les administracions, que han incrementat les seves aportacions un 56% des del 2010, un esforç que es mantindrà el 2018. L’aportació dels usuaris, amb les tarifes aprovades avui i que es poden veure en el quadre adjunt, se situarà de mitjana en 0,92 euros per viatge, un 1,86% que l’any anterior. No varien els preus de la T-jove ni de la T-trimestre bonificada per a aturats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑