La ronda de Sant Antoni es convertirà en un nou eix pacificat

La ronda de Sant Antoni es renovarà. El Govern municipal està tirant endavant un projecte per transformar aquesta via en un nou eix pacificat i verd on els vianants, les bicicletes i el transport públic guanyin protagonisme.

La renovació del carrer s’emmarca en les actuacions que s’estan duent a terme al voltant del Mercat de Sant Antoni, que quan reobri, a la primavera, omplirà de nova vida l’entorn. De la mateixa manera que amb la superilla que es desplegarà en aquest àmbit, amb la ronda de Sant Antoni l’Ajuntament vol fer un pas més en la lògica d’anar sumant més espai destinat als veïns i veïnes i reduir el pes del cotxe i el transport rodat.

Amb aquests objectius, el consistori ha encarregat la redacció del projecte de reurbanització de la ronda entre el carrer del Comte d’Urgell i la plaça de la Universitat. L’actuació es farà en dues fases: la primera, entre Urgell i Floridablanca, s’iniciarà aquest mateix mandat, i la segona, des de Floridablanca fins a Universitat, s’afrontarà el següent.

L’equip de Govern ja ha compartit els criteris de la proposta amb el veïnat i comerciants al llarg de diverses sessions de treball celebrades durant l’elaboració de l’avantprojecte, i en el marc del Consell de Barri de Sant Antoni d’ahir dilluns. A més, se’n seguiran fent durant la redacció del projecte definitiu per consensuar i incorporar les demandes i reivindicacions que sorgeixin.

Segons el calendari previst, el tram Urgell-Floridablanca es durà a terme un cop s’hagin traslladat les parades del mercat provisional al nou Mercat de Sant Antoni i s’hagin retirat les carpes que ocupen actualment el carrer. Així, les obres començarien l’octubre de 2018 amb una durada d’uns dotze mesos, i comptaran amb un pressupost estimat de 3,7 milions d’euros.

Lluny de recuperar l’esquema de mobilitat i el volum de trànsit de la ronda previs a la instal·lació del mercat provisional, en aquest tram de la ronda es millorarà l’espai públic, s’introduirà més verd i es posarà els vianants i la mobilitat sostenible al centre de les prioritats.

En aquest sentit, s’eliminarà un carril de circulació i passarà a haver-n’hi només un per sentit –ara n’hi ha dos de pujada i un de baixada–. I hi haurà un cordó de serveis i càrrega i descàrrega que donarà cobertura al casc antic de Ciutat Vella.

La ronda recuperarà la connectivitat per a autobusos

Pel que fa a la mobilitat sostenible, s’instal·larà un nou carril bici bidireccional al centre de la calçada que resseguirà el perímetre de Ciutat Vella i que permetrà seguir avançant en el desplegament de la xarxa de carrils de la ciutat. A més, amb la reobertura del tram Urgell-Floridablanca es recuperarà la connectivitat per a autobusos a la ronda de Sant Antoni –actualment la gran majoria de línies giren cap a Sepúlveda–, i es millorarà la freqüència de pas.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament posarà al dia un dels vials històrics que, juntament amb les rondes de Sant Pau, Universitat i Sant Pere, van constituir l’any 1854 la primera corona circular que va envoltar la ciutat com a conseqüència de l’enderroc de les muralles. La ronda de Sant Antoni, doncs, es posarà al dia per esdevenir un connector pacificat que relligui els barris de l’Eixample i Ciutat Vella, i per encaixar en el model de ciutat més sostenible que impulsa l’Ajuntament per tal de recuperar els carrers per a funcions socials, d’interacció, d’estada, de salut i d’esbarjo i incrementar-ne el verd urbà.

Imatge: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑