El mercat provisional de l’Abaceria, a Gràcia, començarà a construir-se al gener

El mercat provisional de l’Abaceria, al Districte de Gràcia, es començarà a construir al mes de gener després que l’Ajuntament l’hagi adjudicat per un import de poc més de 3,24 milions d’euros.

Durant el mes de desembre s’estan duent a terme els treballs d’alliberament dels espais on anirà instal·lada la carpa del provisional. Un cop comenci la seva construcció, és previst que el termini de l’obra  no sigui inferior a quatre mesos i que, per tant, els paradistes puguin traslladar-s’hi la primavera del 2018.

El Mercat provisional estarà situat al Passeig Sant Joan entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret. La superfície de planta del mercat serà d’uns 1.900 m2 aproximadament amb un altell d’uns 400 m2. Donarà cabuda a l’activitat comercial de l’actual Mercat de l’Abaceria mentre durin les obres de construcció del nou mercat definitiu.

El mercat provisional comptarà amb 43 establiments alimentaris i 14 parades especials. I comptarà amb les instal·lacions necessàries per al bon funcionament del mercat: cambres frigorífiques, tractament de residus, serveis adaptats, climatització i ventilació, electricitat i enllumenat, aigua sanitària, clavegueram, magatzems i logística. L’empresa adjudicatària és l’UTE de COMSA, SAU i COMSA Instalaciones  Sistemas Industriales SL.

La instal·lació del mercat provisional de l’Abaceria no afectarà la circulació de vehicles, de manera que es mantindrà el trànsit rodat tant en sentit ascendent com descendent. També es manté la gran majoria de l’arbrat del Passeig Sant Joan. De cara al vianants, s’habilita una zona de pas de 4,5 metres d’amplada paral·lela a la calçada en sentit descendent.

Els accessos al mercat es situaran en els seus dos extrems i la part central. En paral·lel al pas lateral a la banda Llobregat del mercat, es situaran les 14 parades exteriors, no alimentàries, que tindran tancament individual.

La proposta per al mercat definitiu, que va ser aprovada el juliol del 2016 per la majoria del l’assemblea de comerciats del mercat (95% de vots positius), preveu la rehabilitació integral de l’edifici, i l’obra de remodelació del mercat té un pressupost aproximat de 25.000.000 €. Durant el 2018 es preveu redactar el projecte arquitectònic del nou mercat i la construcció del mercat provisional. Les obres del nou mercat està previst que s’iniciïn el 2018 amb una durada prevista d’entre 24 i 30 mesos.

El mercat commemora els seus 125 anys d’Història

Situat a la Travessera de Gràcia, al cor del barri des del S.XIX, el mercat de l’Abaceria és una referència del comerç de proximitat, essencialment de l’alimentari, al barri. Aquest mes  commemora el 125è aniversari de la seva creació amb diverses activitats. Entre elles, l’acte que avui té lloc al mercat en què els paradistes compartiran amb els veïns i veïnes un gran pastís d’aniversari. Motor dinàmic de l’activitat comercial i de la vida social del barri, el Mercat de l’Abaceria, amb una superfície d’uns uns 3.900m2 , és el major equipament comercial dins de l’Eix Comercial de Travessera de Gràcia.

Imatges: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑