Comencen les obres de la nova àrea de gossos de Sant Martí

Barcelona aposta per la convivència entre les persones i els animals de companyia, pel respecte als drets dels animals i per oferir-los zones on puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties.

L’objectiu del govern municipal és garantir que com a mínim tots els districtes de la ciutat disposin d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats o més, a més de crear nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre que sigui possible.

El projecte d’instal·lació d’una gran àrea d’esbarjo per a gossos al districte de Sant Martí, la que correspon a aquest territori, ha iniciat les obres per habilitar el nou espai. El projecte ha estat treballat amb les entitats del territori, i es preveu que estigui acabat la propera primavera. Es tracta d’un projecte que requerirà una inversió de 833.704 euros.

L’espai en el qual s’ubicarà l’àrea d’esbarjo de gossos es troba a l’interior del parc de Sant Martí, en una àrea amb una extensió de 2.500 m2, en la qual ja hi ha de fet vegetació que està en bon estat i que es conservarà.

La intervenció requerirà però delimitar uns espais amb nova vegetació, paviments i elements urbans específics per als jocs dels animals, i per a l’estada dels seus propietaris.

A petició de les entitats especialitzades i de la ciutadania de Sant Martí, que ha estat consultada a l’hora d’elaborar i dissenyar la nova àrea, aquesta zona d’esbarjo de gossos tindrà dos espais diferenciats. Un dels espais tindrà 500 m2 i estarà reservat per als animals més petits mentre que l’altre espai, de 1.600 m2 es destinarà a gossos grans.

Tots dos espais seran independents però alhora permeables, de manera que es comunicaran entre ells. L’àrea de gossos per tant, tindrà tres accessos diferents, un específic per a l’espai de gossos petits, l’altre específic per accedir a la zona de gossos grans, i un tercer que permetrà l’accés a totes dues àrees.

Tot l’espai es delimitarà amb tancaments metàl·lics i reforçats amb vegetació. Els paviments seran de materials naturals i concretament les zones destinades als jocs dels gossos es pavimentaran amb materials específics i adequats per a ells, com ara sorra garbellada. En aquests espais, a més a més, s’instal·laran elements de joc per als animals emprant materials reciclats: tubs de formigó, peces de fusta, peces de formigó. Es crearan plataformes de diferents nivells i dunes de diferents alçades per afavorir l’amagatall, la curiositat, i en definitiva el joc caní. L’espai també tindrà un abeurador adaptat per a gossos.

A les zones d’estada per a les persones acompanyants dels animals hi haurà bancs i seran completament accessibles amb paviment de sauló. També es col·locaran papereres d’acer inoxidable.

Pel que fa a les instal·lacions de reg i d’il·luminació, també se n’instal·laran per mantenir la vegetació i la il·luminació (amb projectors LED) permanent a la zona. De fet, a petició de les entitats, aquest espai estarà obert permanentment les 24 hores.

L’àrea de gossos de Sant Martí és una de les 10 àrees d’esbarjo per a gossos, una per districte, de més de 700 m2 que es van definir per garantir el desplegament d’aquests espais de lleure i convivència a tota la ciutat.

Des del 2016 ençà, s’han succeït les diferents actuacions en aquesta línia: el districte de Nou Barris ja va inaugurar la seva gran àrea d’esbarjo per a gossos de 700 m2 a l’avinguda Meridiana. A més d’aquesta, ja en servei, s’estan redactant els projectes de les àrees de Virrei Amat i Can Dragó.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha licitat les obres de les àrees següents: Parc de la Barceloneta (Ciutat Vella), avinguda Mistral i plaça Letamendi (Eixample), Jardins Bacardí (Les Corts), Piscines i Esports (Sarrià-Sant Gervasi), Coll i Alentorn (Horta-Guinardó) i Ciutat de Asunción (Sant Andreu). Totes elles estaran en funcionament la primavera de 2018. A més, s’estan redactant els projectes de les àrees de Priorat (Sants-Montjuic), plaça Alfons Comín (Gràcia) i la del Parc Estació del Nord (Eixample) en el marc del treball de repensament general del Parc.

Foto i imatge: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑