La transformació del carrer de Pere IV continuarà a l’abril de 2018 per la banda Besòs

La transformació del carrer de Pere IV com a nou eix cívic i patrimonial de la ciutat continua avançant. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte executiu per a la reurbanització del tram d’aquesta via comprès entre la rambla de Prim i el carrer de Josep Pla, al districte de Sant Martí.

Es tracta de la segona fase del procés de remodelació integral de Pere IV engegat per transformar-lo en un entorn més agradable, pacificat i amb prioritat per al vianant.

Està previst que els treballs a rambla de Prim – Josep Pla comencin l’abril que ve i durin uns 10 mesos, de manera que l’obra estaria enllestida el febrer de 2019. El pressupost que s’hi destinarà és de 5.925.273,27 euros, i s’actuarà sobre un total d’uns 400 metres de longitud –4.014 metres quadrats (m2)–.

Així, el Govern municipal dona resposta al compromís de continuar la transformació per fases i que la propera sigui a la banda del Besós, després d’haver finalitzat al juliol el primer tram entre els carrers de Roc Boronat i Bilbao. L’objectiu final és contribuir a la dinamització dels barris per on conflueix la via i, alhora, revitalitzar el patrimoni industrial i la identitat històrica amb nous usos per a activitats econòmiques socials i cooperatives.

En continuïtat amb la nova secció del primer tram ja executat, a Prim-Josep Pla es deixarà enrere la configuració actual de quatre carrils de circulació i es definirà una nova calçada de sentit únic en direcció Besòs que inclourà un carril de circulació i un carril de serveis destinat a zones de càrrega i descàrrega, aparcament de motos i altres serveis, al costat mar. La calçada es projecta totalment segregada i d’uns 30 metres d’amplada –a Roc Boronat-Bilbao, és de 20 metres i en semiplataforma–.

La nova calçada comptarà, a més, amb un carril bici bidireccional segregat al costat muntanya que permetrà establir una convivència adequada en calçada entre els diferents modes de transport i garantir la seguretat dels ciclistes.

Pel que fa a les voreres, la del costat muntanya serà de gran amplada, d’uns 15 metres, i la del costat mar, d’uns 5,45 metres. Per tant, el guany d’espai destinat al ciutadà gràcies a la reforma serà notable. A cada vorera s’hi instal·larà nou enllumenat urbà, i s’hi plantaran til·lers en alineacions.

La intervenció s’aprofitarà també per ubicar nou mobiliari urbà –bancs, papereres i aparcaments de bicicletes– i adaptar passos de vianants, la semaforització i la senyalització de les cruïlles de la via. Així mateix, es reduirà l’aparcament en superfície.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑