Barcelona injecta 500.000 euros en diferents crisis humanitàries internacionals

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesa setmana que es destini un total de 500.000 euros a cinc projectes de cooperació de diferents ONG que en aquests moments estan actuant en algunes de les emergències humanitàries internacionals més importants ara mateix al món.

Aquesta partida forma part dels contingents pressupostaris de què disposa la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional en el marc del compromís de l’Ajuntament de destinar el 0’7% dels ingressos propis a la cooperació per a la justícia global, amb l’objectiu de reforçar els treballs de les organitzacions humanitàries especialitzades que treballen in situ per a pal·liar els efectes de les emergències humanitàries causades tant per conflictes armats com per desastres naturals.

Així, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit reforçar els treballs que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament està duent a terme arran del desastre humanitari causat per l’huracà Irma al Carib. Aquesta entitat està col·laborant en la fase de reconstrucció de les poblacions afectades amb l’enviament d’uns mòduls habitacionals de poliuretà de construcció ràpida i segura, a benefici de la població que ha perdut casa seva. La subvenció per a aquest projecte és de 75.000 euros.

També ha subvencionat, amb 25.000 euros, la resposta a l’emergència dels efectes del terratrèmol de Mèxic, on el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament està desenvolupant treballs per a garantir la seguretat i la integritat física dels damnificats, una tasca que està fent a través de l’entitat local “Centro de Derechos Humanos Digna Ochoa” en els municipis de Tonalá i Pijijiapan, a la costa de Chiapas.

El consistori també ha destinat 100.000 euros a l’ajuda que està realitzant l’entitat Oxfam Intermon a la població de Batangafo, a la República Centreafricana, per a la millora de l’accés a l’aigua potable de la seva població, així com a la construcció d’infraestructures de sanejament per a la població desplaçada i resident, atenent a la construcció i rehabilitació de punts d’aigua, d’infraestructures de sanejament i campanyes de sensibilització.

Una altra emergència internacional, atesa per Save The Children, gestionarà també 100.000 euros de subvenció municipal. És l’atenció que està duent a terme aquesta entitat en l’emergència en salut i nutrició per a nenes i nenes vulnerables Rohingya i de comunitats autòctones, així com els seus familiars, a Bangladesh. La intervenció consisteix en millorar l’accessibilitat dels Rohingya i les comunitats autòctones als serveis de suport psico-social, de salut sexual i reproductiva, així com als centres nutricionals.

A través de Creu Roja i el seu projecte a Etiòpia, l’Ajuntament de Barcelona està col·laborant en la resposta d’emergència per a la reducció de les conseqüències de la sequera a 3 kebeles dels districtes d’Hamer, South Omo, SNNP, a través de la millora de la situació nutricional de la població afectada. Amb una dotació econòmica de 14.652 euros, l’ajut està destinat a la intervenció que està duent a terme l’entitat per a millorar l’estat nutricional dels nens i nenes menors de 5 anys i dones embarassades i lactants de les llars afectades per la sequera mitjançant l’establiment del programa d’alimentació suplementària durant tres mesos.

Finalment a Síria, amb una subvenció de 100.000 euros, i a través de l’entitat Acció contra la Fam, s’està contribuint a la protecció de les poblacions vulnerables afectades pel conflicte a Alep. La intervenció consisteix en millorar la seguretat nutricional dels grangers afectats pel conflicte al Govern provincial d’Alep mitjançant la dotació de materials de treball de la terra, adquirits localment, i productes agrícoles, per a ús familiar, i proporcionant formació per a optimitzar el seu ús. Així mateix es milloraran sistemes d’aigua i irrigació.

“Hi ha catàstrofes naturals i conflictes armats que apareixen com estels fugaços en l’opinió pública global: criden l’atenció durant uns dies, però després desapareixen. Mentrestant, sobre el terreny, el drama humanitari i les tasques de construcció continuen. Hi ha ONGs que fan feina allà on ningú no mira. Moltes d’elles, barcelonines. El deure de l’Ajuntament és fer-los costat”, ha indicat el tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello.

“Amb aquestes subvencions, l’Ajuntament de Barcelona fa costat a aquelles entitats de la ciutat que atenen emergències humanitàries. Formen part d’una política més àmplia de cooperació que està impulsant el consistori i que es materialitzen en el nou pla director de justícia global que estem impulsant. El consistori vol estar a l’alçada i acompanyar la ciutat solidària que és Barcelona, complint compromisos com el de destinar el 0,7% de la despesa a aquestes polítiques”, ha afegit la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑