Miquel Iceta inicia «el camí que ens portarà a la Presidència de la Generalitat»

Miquel Iceta presenta els socialistes com «els únics que podem crear aquest espai de col·laboració i respecte, reconciliació entre els catalans amb la resta dels espanyols amb Europa i el món econòmic».

«No volem que la meitat de Catalunya estigui contenta i l’altra trista, volem que almenys un 80 per cent de catalans estiguin satisfets» ha afirmat aquest vespre MIquel Iceta, candidat socialista a la presidència de la Generalitat, en l’acte d’inici de campanya realitzat aquest vespre a l’Hospitalet de Llobregat.

«S’ha de canviar de rumb de col·lisió i retornar al rumb d’estabilitat i progrés que ha caracteritzat sempre Catalunya» ha explicat Iceta, que ha considerat que està «en condicions de fer-ho i m’ofereixo de President per encapçalar aquesta etapa». El candidat socialista ha ofert a la resta de pobles d’Espanya lleialtat:»no volem separar-nos, volem conviure junts» però també s’ha mostrat exigent respecte les necessitats de Catalunya: «ens cal més autogovern, un millor finançament i més protagonisme a la política espanyola i europea, i així ho defensarem»ha dit, avisant al President del Govern d’Espanya que trobarà una Catalunya disposada a col·laborar però que li exigirà «un tracte just».

El candidat socialista ha dit aspirar a «mantenir la tradició del President Tarradellas» que va «mantenir intacta la flama de les nostres institucions, que han de ser de tots» i ha destacat la seva voluntat de ser, si és escollit President, «un president que sigui vist pels catalans com a honest, dialogant i preocupat per la justícia social».

Miquel Iceta ha estat acompanyat al faristol per l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i els candidats a la llista per Barcelona Ramon Espadaler, David Pérez i Carlos JImenez Villarejo.

Núria Marín, que s’ha mostrat convençuda que aquesta «serà la campanya que farà president al nostre company, Miquel Iceta». Marín ha lamentat que Puigdemont no convoqués eleccions «quan ho teníem a tocar», i «les mentides de l’independentisme, que va dir que la independència era fabulosa, que Europa ens acolliria amb braços oberts, que el món sencer reconeixeria Catalunya en un tres i no res, que no marxarien empreses ni entitats financeres, que en vindrien més, i que amb el que Espanya ens robava tindríem pensions i sous de 4000 euros quan sabia que tot era mentida», però també la posició del PP i de Ciutadans:»No n’hi ha prou amb dir No a la independència» ha denunciat.

Ramon Espadaler, número 3 per la llista de Barcelona, ha alertat del risc que siguin l’independentisme o l’immobilisme els guanyadors de les pròximes eleccions, i ha presentat la candidatura dels socialistes com el punt d’inflexió entre els que volen continuar igual i els que volen trencar amb tot. Espadaler ha explicat que les del 21 de desembre «són unes eleccions que decidiran com es projecta el futur de diverses generacions. És per això -ha dit – que volem tenir com a 131è President de la Generalitat a Miquel Iceta».

Carlos Jimenez Villarejo, que tanca la llista del PSC per Barcelona, ha estat molt crític amb els partits independentistes i ha expressat la seva «gratitud a Miquel Iceta per haver construït una candidatura on hi ha representats pensaments molt diferents però amb punts en comú com és retornar la unitat civil a Catalunya».

David Pérez, ha demanat als presents «fer la revolució del sentit comú». Pérez ha reivindicat l’orgull socialista per «aixecar-nos i donar la cara, per fer la revolució de la normalitat per seguir avançant, per aconseguir un govern que treballi pels serveis socials, per la sanitat i l’educació».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑