El Mercat de la Boqueria enderroca una illa de parades per esponjar els espais

L’espai alliberat, d’uns 60 m2, forma part del conjunt d’accions previstes per a recuperar el Mercat de la Boqueria per al veïnat i per a la ciutat que s’han començat a posar en marxa en els darrers mesos, com la prohibició d’accedir els grups de més de 15 persones divendres i dissabtes, els agents cívics, increment d’hores de seguretat o la millora de la senyalització

El Mercat de la Boqueria esponja els seus espais gràcies a l’enderrocament d’una illa de parades situada al quadrant mar-Llobregat del mercat. Es crea així una zona d’estada perquè els clients puguin fer la compra amb més comoditat, tal i com preveia la Mesura de Govern del Mercat de la Boqueria presentada al mes de febrer.

Aquest és el primer dels espais que es preveuen alliberar al mercat en els propers mesos a diferents zones i que s’aconseguiran gràcies al rescat i trasllat de les parades de manera que s’eixamplin els espais dels passadissos i es faciliti el pas, amb la intenció de crear “places dins la plaça”.

El regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha destacat que amb aquest espai “s’aconsegueix ampliar l’espai per als clients i usuaris, i d’altra banda, que aquesta acció cap el veïnat amb la idea que el mercat de la Boqueria recuperi el mercat de ciutat per als seus veïns i veïnes des del punt de vista de comerç, que és la tasca fonamental, però també perquè el mercat estigui intrínsecament relacionat amb el seu entorn i afavoreixi aquest espai per a exposicions”.

Al llarg de les darreres setmanes s’ha enderrocat una illa formada per 18 parades, agrupades en quatre negocis diferents (tres fruiteries i una polleria), que o bé han tancat o bé han estat reubicats en altres establiments del mercat que havien quedat buits. L’àrea alliberada té una superfície de 60 m2, i servirà tant per millorar la comfortabilitat dels clients i clientes que hi vagin a comprar, com per instal·lar exposicions de dimensions mitjanes o altres accions puntuals del mercat.

Entre el 2016, quan es produeix l’inici de l’esponjament d’espai, i fins a la data actual, l’Ajuntament ha recuperat llicències d’un total de 53 negocis, s’han traslladat 24 i n’han renunciat 2 dels 225 negocis que hi ha a la Boqueria. D’aquesta manera, és previst que en els pròxims mesos es continuï amb l’esponjament del mercat amb altres dues àrees d’estada.

Exposició

Des d’avui es pot veure a l’espai recuperat una mostra sobre els inicis de la xarxa de mercats de Barcelona, i els primers mercats que es van construir amb teulada, els de Boqueria (1840) i Santa Caterina (1848). L’exposició consta de sis panells explicatius.

És una petita part de l’exposició “Fer Mercats, Fer Ciutat” que, en el marc del la instal·lació “Memòries d’un Mercat”, va estar exposada fins el mes de juny al Born. La mostra intenta explicar cronològicament la història i característiques dels Mercat de Barcelona.

Altres mesures per recuperar el mercat per als veïns i veïnes

L’obra forma part del conjunt d’accions previstes per a recuperar el Mercat de la Boqueria per al veïnat i per a la ciutat contemplades a la Mesura de Govern i que s’han començat a posar en marxa en els darrers mesos.

Així, s’ha prohibit que hi accedeixin grups organitzats de visitants de 15 persones o més s’amplia a les jornades completes de divendres i dissabtes durant el període de més afluència de turistes, entre l’abril i octubre des de l’obertura fins al tancament (abans era des de l’obertura fins a les 15h).

El control de grups nombrosos també s’ha incrementat mitjançant dues noves accions. D’una banda, s’han contractat agents cívics per informar els visitants sobre la normativa vigent divendres i dissabtes i promoure actituds cíviquesI d’altra banda, s’ha reforçat el servei de vigilància privat incrementant les hores de servei de 17.000 a 18.000 hores anuals.

En el mateix sentit d’impulsar mesures que ajudin al compliment de la normativa vigent, s’ha millorat la senyalització del mercat recordant les conductes prohibides al recinte, i facilitant l’orientació per accedir als serveis i espais del mercat (lavabos públics, aparcament, desfibril·ladors, oficines d’atenció, aula gastronòmica, etc..) per tal de fer més fluïda la circulació.

Fotos: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑